Novice

Porsche 911 Cabrio sprva kot Carrera S in Carrera 4S

Nemci so nas po predstavitvi kupejevske različice Porscheja 911 lansko jesen zdaj razveselili še z izpeljanko z zložljivo platneno streho.

Sprva bo poleti 2019, ko steče prodaja čisto novega 911 Cabrioleta, ta na voljo v dvokolesno gnanem »okusu« Carrera S in kot štirikolesno gnana Carrera 4S. Nobenega dvoma ni, da bodo kasneje sledile tudi še zmogljivejše izpeljanke s Turbom čisto na vrhu, a nanje bo pač treba še nekaj mesecev počakati.

Kot čivkajo že vrabci na strehi, so razlike glede na kupe vezane izključno na njegovo snemljivo streho. Ta se ponaša z nosilno konstrukcijo iz lahkega magnezija in elektrohidravličnim pogonskim sistemom, ki naj bi bil hitrejši in tišji kot vsi doslej. Koliko hitrejši? Prejšnjih 13 sekund so skrajšali za celo sekundo, tako da za odpiranje ali zapiranje rabi samo še 12 sekund. Enako kot pri predhodniku pa je možno s streho upravljati pri hitrostih do 50 km/h.

Pogonski sklop z bokserksim turbošestvaljnikom in osemstopenjski dvosklopkovnim menjalnikom PDK je identičen kupejema. V kabriu zadošča za pospešek do sto le 3,7 (S) oziroma 3,6 sekunde (4S), kar predstavlja izboljšanje za 0,4 sekunde glede na predhodnika. V primeru doplačila za Sport Chrono paket, ki vključuje program za »lansiranje« avta poznan tudi kot Launch Control, je možno oba časa skrajšati še za 0,2 sekundi. Za vse, ki jim avtomatika ni všeč, bodo z nekaj mesečno zamudo ponudili trgu tudi možnost ročnega sedemstopenjskega menjalnika.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Porsche.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Porsche 911 Cabrio sprva kot Carrera S in Carrera 4S"


frgo
1 leto 4 meseci nazaj

rrrrrrrrrrr

 
Nissan Leaf e+ z večjo baterijo do 385 km daleč
Opel je potniški Vivaro preimenoval v Zafiro Life