Novice

Porsche je skoraj četrtinski solastnik podjetja Rimac Automobili

Nadzorni svet družbe Porsche je na petkovi seji podal soglasje za povečanje deleža v podjetju Rimac Automobili s 15 na 24 odstotkov.

Porsche je v hrvaško visokotehnološko podjetje kot investitor prvič vstopil leta 2018, septembra 2019 pa je svoj delež povečal na 15 odstotkov. Dodatno vlaganje v višini 70 milijonov evrov naj bi odražalo širitev strateškega partnerstva, pri čemer Porsche v podjetju Rimac Automobili ne bo imel prevladujočega vpliva.

Lutz Meschke, namestnik predsednika uprave in direktor za finance in IT v družbi Porsche AG, je ob novi investiciji povedal: “Rimac ima odlična izhodišča za prototipske rešitve in male serije. Z Matejem Rimcem in njegovo ekipo imamo ob sebi pomembnega partnerja, ki nas podpira še posebej pri razvoju komponent. Rimac je na odlični poti, da postane neposredni dobavitelj za Porsche in druge proizvajalce v visokotehnološkem segmentu. Porsche je Rimcu že oddal prva naročila za razvoj izredno inovativnih serijskih komponent.” Sodelovanje naj bi bilo v prihodnosti še tesnejše, saj naj bi Mate Rimac partnerje navdihoval z inovativnimi idejami, oni pa mu vračajo z znanjem s področja proizvodnje in metodoloških kompetenc pri razvoju.

Tudi Mate Rimac pozdravlja večjo vključenost podjetja iz Stuttgarta: “Porsche je od leta 2018 velik podpornik našega podjetja in vedno je bil privilegij, da je ena najbolj znanih znamk športnih avtomobilov del podjetja Rimac. Ponosni smo, da skupaj ustvarjamo nove vznemirljive in elektrificirane produkte. Ker je med našimi strankami veliko avtomobilskih proizvajalcev z vsega sveta, je tako za Rimac kot tudi za Porsche pomembno, da ostanemo popolnoma neodvisno podjetje. Partnerstvo s Porschejem prispeva k razvoju in rasti podjetja, kar je prednost za vse naše stranke.”

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Porsche.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Projekt Trinity bo postavljal nove mejnike
Kia zakriva svoje prvo izključno električno vozilo EV6