Novice

Projekt Trinity bo postavljal nove mejnike

Volkswagen je predstavil prve obrise električne admiralske ladje, ki naj bi čez približno pet let postavljala nova merila v zvezi z dosegom, hitrostjo polnjenja ter načinom proizvodnje na področju električnih vozil.

Nemški avtomobilski proizvajalec razkriva prve oblikovalske poteze, ki bodo definirale videz nove električne prestižne limuzine, nastajajoče pod kodnim imenom Trinity. Zasnovana naj bi bila na novo razviti arhitekturi in naj bi omogočala možnost avtonomne vožnje četrte stopnje, obenem pa postavljala merila glede dosega in hitrosti polnjenja ter digitalizacije.

Po besedah Ralfa Brandstätterja, izvršnega direktorja znamke Volkswagen, Trinity predstavlja prelomno točko pred kratkim predstavljene strategije Accelerate in naj bi bil neke vrste svetilnik na poti do sanjskega avtomobila z novo stopnjo programske podpore. Oprema in funkcionalnosti avtomobila naj ne bi bile več omejene s konfiguracijo avtomobila ob nakupu, saj naj bi njegova zasnova omogočala enostavno dodajanje funkcij tekom njegove uporabe preko digitalnega ekosistema. Nova električna limuzina naj bi predstavljala tudi prelomnico na področju avtonomne vožnje, saj naj bi uporabo tovrstnih tehnologij omogočala širšemu krogu uporabnikov. Ob pričetku proizvodnje novega modela naj bi bil Trinity zmožen avtonomne vožnje nivoja 2+, v tehnološkem smislu pa naj bi bil avtomobil že pripravljen na avtonomno vožnjo četrte stopnje.

V okviru novo zastavljenih ciljev o razvoju avtomobila, ki bo zasnovan na principu različice programske opreme, pri Volkswagnu ustvarjajo tudi pogoje, namenjene uveljavitvi novih, podatkovno orientiranih poslovnih ponudb. Pričetek proizvodnje nove električne limuzine prestižnega razreda je predviden v letu 2026, proizvodnja pa naj bi potekala v njihovem nemškem proizvodnem obratu Wolfsburg.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volkswagen vsako leto z novim električnim modelom
Porsche je skoraj četrtinski solastnik podjetja Rimac Automobili