Novice

Porsche Panamera v platinasti izdaji

Porsche je pripravil posebno serijo Panamera Platinum Edition, ki odraža še več elegance in ekskluzivnosti.

Nemški proizvajalec premijskih športnih avtomobilov je predstavil novo serijo modelov Panamera, ki jih odlikujejo diskretni oblikovni elementi v svilnato platinasti barvi laka in razširjen nabor serijske opreme. Prepoznavnost modelov Panamera Platinum Edition zagotavljajo dodatki, lakirani v posebnem odtenku platinaste barve, vključno z obrobami odprtin za zajem zraka za sprednjimi kolesi, oznakami modela na zadku ter napis Porsche in oznaka “e-hybrid” na boku hibridnih različic. Športno eleganco poudarjajo 21-palčna platišča Exclusive Design Sport, obarvana v platinasto nianso, črne športne izpušne cevi, zatemnjena stekla ter obrobe stranskih stekel v sijajni črni barvi. Videz bodo dodatno zaokrožile še drugačne zadnje luči ter opcijska 20-palčna platišča Panamera Style v platinasti barvi.

V modelih Panamera Platinum Edition bo že standardno na voljo večina dodatne opreme, po kateri je pri ostalih modelih največ povpraševanja. Udobje in vrhunsko lego na cesti bodo zagotavljali dodatki, kot so prilagodljivo zračno vzmetenje s sistemom PASM (Porsche Active Suspension Management), matrični LED žarometi s sistemom PDLS Plus (Porsche Dynamic Light System Plus), avtomatska zatemnitev zunanjih ogledal in panoramsko strešno okno ter sistem za pomoč pri parkiranju s kamero za vzvratno vožnjo Park Assist. Hibridni modeli že serijsko dobivajo vgrajen polnilnik (AC) s polnilno močjo do 7,2 kW.

Prestiž posebne serije je poudarjen tudi v notranjosti, kjer bo standardno na voljo športni GT volan ter sistem mehkega zapiranja vrat, za udobje pa bodo poskrbeli 14-smerno nastavljivi sedeži, ogrevanje zadnjih sedežev, zvočni sistem Bose ter paket notranje opreme iz krtačenega črnega aluminija. Prepoznavnost bodo zagotavljale še oznake serije Platinum Edition ter analogna ura na armaturni plošči. Varnost in pomoč vozniku bo ob sistemu servokrmiljenja Plus nudila še vrsta asistenčnih sistemov, vključno s sistemom asistence pri menjavi voznega pasu.

Posebna serija bo v odvisnosti od države na voljo za modele Panamera, Panamera 4 in Panamera 4 E-Hybrid. Evropskim kupcem bo na voljo oprema Premium tudi za določene različice Sport Turismo, na Kitajskem pa so ponudbo razširili še na modele Executive s podaljšano medosno razdaljo. Svetovna premiera serije Platinum Edition bo prihodnji teden na avtomobilskem salonu v Los Angelesu, prve dobave pa naj bi stekle konec januarja 2022. Na slovenskem trgu se bodo cene modela Porsche Panamera 4 Platinum Edition pričele pri 119.682 evrih z vključenim DDV.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Porsche.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Kia EV9 bo predstavljala vrh električne ponudbe znamke
Skrivnostna pojava Mazde CX-50