Novice

Skrivnostna pojava Mazde CX-50

V obdobju pred pričetkom avtomobilskega salona v Los Angelesu se kar vrstijo najave novih modelov na družbenih omrežjih.

Zadnja v vrsti je Mazda, ki je na družabnem omrežju Twitter objavila kratek film z bežnim prikazom podobe novega športnega križanca s kajakom na strehi pri vožnji skozi gozd. Čeprav ni nikjer točno navedeno, najverjetneje lahko pričakujemo razkritje novega športnega križanca CX-50, ki bo po do zdaj znanih informacijah na voljo le ameriškim kupcem.

Mazda CX-50 naj bi bil križanec kompaktnega razreda s standardnim štirikolesnim pogonom, ki bo za razliko od aktualnega CX-5 ciljal na kupce željne bolj premijske ponudbe. Kljub drugačnim prvotnim napovedim, osnova novega športnega križanca najverjetneje ne bo nova večnamenska platforma (Skyactiv Multi-Solution Scalable Architecture), ki poleg zadnjega pogona med drugim podpira tudi namestitev vrstnih šestvaljnih motorjev, temveč naj bi bil prihajajoči križanec zasnovan na enaki osnovi kot obstoječa križanca CX-30 in MX-30.

Proizvodnja modela Mazda CX-50 naj bi potekala v proizvodnem obratu Huntsville v ameriški zvezni državi Alabama, ki ga upravljajo skupaj s Toyoto in kjer že poteka proizvodnja Toyotinega modela Corolla Cross. Letno naj bi v tem obratu izdelali do 300.000 vozil, s proizvodnjo modela CX-50 pa naj bi pričeli januarja prihodnje leto.

Glede na objavo na Twitterju naj bi bila nova Mazda CX-50 razkrita 15. novembra, torej dva dni pred uradno predstavitvijo na avtomobilskem salonu v Los Angelesu.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Mazda – zaslonski posnetek.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Porsche Panamera v platinasti izdaji
Nove okoljske zahteve zaenkrat brez podpore večjih avtomobilskih proizvajalcev