Novice

Kia EV9 bo predstavljala vrh električne ponudbe znamke

Kia je na družbenem omrežju Instagram oznanila predstavitev koncepta električnega športnega terenca EV9.

Spletna predstavitev naj bi potekala 11. novembra, ko naj bi razkrili prve podrobnosti prihajajočega koncepta. Glede na predstavljeno silhueto najverjetneje lahko pričakujemo avtomobil podobnih gabaritov, kot je Kia Telluride, ki je trenutno največji model iz segmenta športnih terencev pri znamki Kia.

Glede na velikost bi lahko bil prihajajoči električni športni terenec na voljo tudi s tretjo sedežno vrsto, zasnovan pa naj bi bil na enaki električni platformi kot prihajajoči Hyundai Ioniq 7, ki so ga v formi koncepta Seven delno razkrili pred kratkim in ga namerava Hyundai predstaviti na letošnjem dogodku Automobility LA. Glede na njegovo zasnovo bo tudi novi EV9 verjetno v eni od različic na voljo z 800-voltno arhitekturo in štirikolesno gnanim pogonskim sklopom z dvema motorjema skupne moči 230 kW (313 KM). Podobno kot pri Hyundaiu, naj bi tudi pri Kii uporabili novo generacijo baterij SK Innovation in baterijski paket s kapaciteto 100 kWh.

Kia naj bi v okviru predstavljenih načrtov elektrifikacije do leta 2027 uvedla sedem baterijsko gnanih električnih modelov. Ti bodo sledili že predstavljenemu EV6 ki je prvi Kiin serijski model, zgrajen na osnovi platforme E-GMP. Glede na prilagodljivost električne platforme, ki so jo razvili skupaj s Hyundaijem, lahko pričakujemo, da bo le-ta ob ustreznih prilagoditvah predstavljala osnovo tudi zaenkrat največjemu predstavniku električne družine Kia.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Kia.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Uporabniki Twitterja so glasovali za prodajo Muskovih delnic
Porsche Panamera v platinasti izdaji