Novice

Porsche Taycan pridrsel do novega rekorda

Porsche je ponosno objavil, da so se s svojim prvim električnim modelom vpisali v knjigo rekordov z najdaljšim drsenjem postrani med električno gnanimi vozili.

Rekord najdaljšega bočnega drsenja nasploh še naprej ostaja trdno v rokah BMW-ja, ki je leta 2018 z modelom M5 aktualne generacije oddrsel kar 374 kilometrov daleč. Pravzaprav mu je manjkalo več mnogokratnikov te razdalje, saj je uspel drseti »samo« 42,15 kilometra oziroma ravno razdaljo maratona.

Da BMW-jev rekord še zdaleč ni ogrožen, je bilo jasno že na začetku, saj je bila trn v peti Porscheja zaloga elektrike v bateriji, ki nikakor ne more zagotoviti takšne kapacitete kot bencinska posoda, a je tu treba priznati, da tudi rekordni BMW M5 ni bil povsem serijski.

Nemci so se ob navzočnosti predstavnikov Guinness World Records lotili izziva na Porschejevem doživljenskem centru pri nemškem Hockenheimu. Vozniški inštruktor Dennis Retera je na krogu obsega približno 200 metrov drsel skupno 55 minut in pri tem prevozil omenjeno pot, brez da bi bili pri tem prednji kolesi usmerjeni v smeri ovinka.

Kot smo danes že vajeni, proizvajalci iščejo vedno nove načine opozarjanja nase in tokratni rekord je še eden, ki odpira vrata tekmovanj v bolj ali manj nesmiselnih kategorijah. Le vprašanje časa je, kdaj se bodo Rimac, Lotus, Tesla in njim podobni lotili postavljanja rekordov, kot na primer najhitrejša vožnja skozi levi ovinek radija sto metrov, pobarvanega z zeleno barvo …

Avtomobilizem.com (Vir: MotorTrend. Foto: Porsche.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Več dinamike za novo hibridno Toyoto Camry
Skupina T&E ostro proti priključnim hibridom