Novice

Več dinamike za novo hibridno Toyoto Camry

Osvežena Toyota Camry Hybrid bo ob bolj elegantnemu videzu ponujala več dinamike ter bo še naprej predstavljala konkurenčno alternativo v svojem razredu.

Zasnovana je na osnovi znamkine globalne arhitekture (TNGA – Toyota New Global Arhitecture), s poudarkom na voznih lastnostih in kvaliteti izdelave, ki zagotavljata večjo varnost in zanesljivost.

Prenova zunanjosti je na sprednjem delu izražena z novim odbijačem in spremenjenimi režami maske, ki poleg kančka prestiža še dodatno poudarjajo dinamiko in vtis širine. Poleg nove barvne nianse Deep Metal Grey bodo za zaokrožen videz poskrbela novo zasnovana 17- ali 18-palčna platišča iz aluminija, ki poudarjajo športnost.

Prostorna notranjost modela ob uporabi kvalitetnejših materialov s pridihom prestiža, ki ga lahko poudarja tudi izbira dvobarvnih kombinacij, nudi še več udobja, prikrajšani pa ne bodo niti ljubitelji najnovejših tehnoloških pripomočkov.  Nad sredinsko konzolo bo nameščen 9-palčni zaslon na dotik, ki je zaradi boljše preglednosti in enostavnejše uporabe nameščen nekoliko višje. Varnejšo uporabo in nastavljanje funkcij med vožnjo bo zagotavljala kombinacija fizičnih gumbov in zaslona na dotik, seveda pa ne bo manjkala podpora sistemoma Android Auto in Apple CarPlay.

Varnost bo novemu modelu, ki je namenjen evropskemu trgu, zagotavljala vrsta aktivnih asistenčno-varnostnih sistemov Toyota Safety Sense, ki vključujejo tehnologije za preprečevanje trkov oziroma zmanjševanje posledic trka v različnih prometnih situacijah. Nekaj novih funkcionalnosti je dobil tudi sistem za preprečevanje trka PCS, saj sedaj vključuje tudi zaznavanje prihajajočih vozil, pomoč za krmiljenje v sili ter pomoč ob zavijanju v križiščih. Poleg sistema za ohranjanje voznega pasu bo na voljo še pametni tempomat, delujoč v celotnem hitrostnem razponu, v kombinaciji s sistemom za prepoznavo prometnih znakov.

Klasični hibridni pogonski sklop bo sestavljen iz 2,5-litrskega bencinskega motorja s podporo elektrike in sistemsko močjo 218 KM, ki bo omogočal dinamično vožnjo ob nizki porabi. Zaradi teh lastnosti bo nova hibridna Toyota Camry najverjetneje še naprej predstavljala velik delež vozil v okviru avtomobilskih flot, ki predstavljajo 85-odstotni delež celotne prodaje avtomobilskega trga.

Pri Toyoti pričakujejo, da bo tudi novi Camry nadaljeval uspešno zgodbo tega modela, uspešnega v globalnem merilu, s prodajo katerega so pričeli daljnega leta 1982. Naprodaj je v več kot stotih državah širom sveta, z letno prodajo preko 700.000 primerkov še naprej ostaja najbolje prodajan limuzinski model v svetovnem merilu, skupno pa je bilo do sedaj prodanih že preko 19 milijonov enot. S prodajo nove Toyote Camry Hybrid naj bi v zahodni Evropi pričeli še letos.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Toyota.)

Mnenja uporabnikov

5 komentarjev za "Več dinamike za novo hibridno Toyoto Camry"


chad
3 leta 3 meseci nazaj

Ja v toyoti očitno res še niso pogruntali evropskega okusa

chad
3 leta 3 meseci nazaj

Ja se strinjam, pač nek svoj oblikovalski jezik. Zadek je uspel, bočna linija pa ne. Pri nas, kolikor vidim, se prodaja za službene flote ali donacije, v drugih državah je verjetno kaj drugače. Jaz bi si ga skupil za skrivanjem pred dacarji ali kot diler.

wildbliw
3 leta 3 meseci nazaj

Poskusi pogledati avto z nepristranskim pogledom. Je povsem korekten, ob enem pa res oblikovno ni noben presežek. Tista maska spredaj mu tako proti tlom in naprej gleda, kot da bi želela odpasti čeljust. Bočna linija je korektna ampak brez kake logike. Moram reči, da mi je pompoznost zadka zelo všeč. Ampak kaj, ko to ni skladno s celoto! Notranjost moram pohvaliti armaturko. Je vsaj zelo inovativna in ne izgubi se v poplavi ostalih izdelkov.

Skratka, v kolikor avto tehnološko prepriča, me osebno nebi odbil njegov izgled.

xxl
3 leta 3 meseci nazaj

Prav imaš. Očitno oblika ni najpomembnejša.
“Naprodaj je v več kot stotih državah širom sveta, z letno prodajo preko 700.000 primerkov še naprej ostaja najbolje prodajan limuzinski model v svetovnem merilu”

xxl
3 leta 3 meseci nazaj

To nima velikih šans v EU, ampak,Toyota stavi na cel svet.

 
Hyundai in Ineos v skupen razvoj vodikove pogonske tehnike
Porsche Taycan pridrsel do novega rekorda