Novice

Porsche Vision 357 je poklon originalnemu modelu 356

Nemški proizvajalec športnih avtomobilov letos praznuje 75. obletnico obstoja, ki jo nameravajo obeležiti s praznovanji po vsem svetu in s predstavitvijo študije Porsche Vision 357.

Pri znamki Porsche so ob 75-letnici obstoja pripravili vrsto slovesnosti, ki se začenjajo z odprtjem posebne razstave Driven by Dreams, ki bo obiskovalcem na ogled do 10. septembra v Drive Volkswagen Group Forumu v Berlinu. Oliver Blume, predsednik uprave družbe Porsche, poudarja, da slogan Driven by Dreams opredeljuje bit znamke ter odraža trud vseh zaposlenih, ki dnevno izpolnjujejo sanje strank po vsem svetu. V jubilejnem letu prideta sicer na vrsto še dva okrogla rojstna dneva blizu nemški znamki – 60 let modela Porsche 911 in 100 let znamenite dirke 24 ur Le Mansa.

Jubilej med drugim obeležujejo s predstavitvijo koncepta Porsche Vision 357, ki predstavlja poklon leta 1948 izdelanemu modelu Porsche 356. Porsche 356 je doživel velik uspeh, do leta 1965 pa so izdelali približno 78.000 primerkov. Oblikovna zasnova v Berlinu predstavljenega koncepta združuje tradicijo preteklosti s sedanjostjo in nakazuje smernice za prihodnost. Po besedah Michaela Mauerja, podpredsednika oddelka Style Porsche, poudarja bistvo in pomembnost genske zasnove njihovih modelov. Koncept je zasnovan na tehnološki osnovi modela Porsche Cayman 718 GT4 RS ter s 368 kW (500 KM) in 449 Nm navora, ki ju ponuja 4,0-litrski šestvaljnik, več kot dostojno simbolizira zmogljivosti športnega avtomobila.

V nadaljevanju bodo jubilej obeležili še v okviru dogodka Retro Classics v Stuttgartu, ki se bo odvijal med 23. in 26. februarjem, junija pa bo v Porschejevem muzeju odprta posebna razstava. Jubilej bo predstavljal tudi osrednjo tema dogodka Festival of Dreams na dirkališču Hockenheimring 10. in 11. junija, kjer bodo potekale dirke za pokale Porsche Carrera Cup Nemčije in Beneluksa ter tekmovanje ADAC GT Masters. Dogodki in razstave v počastitev 75 let Porschejevih avtomobilov bodo potekali še v muzeju Petersen Automotive v Los Angelesu, na najvišji svetovni avtomobilski razstavi na Großglocknerju ter v Prometnem muzeju v Luzernu. Vsebina razstave Driven by Dreams bo s pomočjo posebej zasnovanega tovornjaka Heritage Truck na ogled v več kot 60 krajih v Evropi in ZDA, zaključno slovesnost pa načrtujejo na avtomobilskem festivalu Rennsport Reunion med 28. septembrom in 1. oktobrom v pregovorno sončni Kaliforniji.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Porsche. Foto: Porsche.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Menjave v vrhu Toyote
Projekt E-Lion kot temelj prihodnosti znamke Peugeot