Novice

Menjave v vrhu Toyote

S položaja izvršnega direktorja in predsednika Toyote se umika Akio Toyoda, ki z aprilom prevzema funkcijo predsednika upravnega odbora.

Vnuk ustanovitelja Toyote Sakichija Toyode s 1. aprilom svoj položaj v enem največjih svetovnih avtomobilskih proizvajalcev prepušča nasledniku in prevzema položaj predsednika uprave. Akio Toyoda je bil na čelu japonskega avtomobilskega proizvajalca od leta 2009.

Toyota se je pod vodstvom sedaj 66-letnega Toyode soočala s številnimi izzivi – od globalne recesije in množičnih vpoklicev do uvajanja elektrifikacije in hibridnih pogonov ter težavami s pomanjkanjem polprevodniških vezij. Akio Toyoda je sicer mnenja, da bi morala avtomobilska industrija kupcem še naprej ponujati širšo izbiro pogonskih sklopov, posledično pa Toyotina ponudba električnih modelov trenutno krepko zaostaja za tekmeci, kljub temu, da so med pionirji hibridnih pogonov.

Izvršni direktor in predsednik Toyote postaja Koji Sato, ki trenutno opravlja funkcijo direktorja za področje znamk ter predsednika družb Lexus in Gazoo Racing. Akio Toyoda dodaja, da bo njegova odločitev Toyoti omogočila učinkovitejšo transformacijo za prihodnost, kot predsednik uprave pa bo svojemu nasledniku nudil popolno podporo.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Toyota. Foto: Toyota.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
BYD v nakup Fordovega proizvodnega obrata v Nemčiji
Porsche Vision 357 je poklon originalnemu modelu 356