Novice

Porschejeva električna prihodnost

Pri nemškem specialistu za športna vozila nameravajo v naslednjih letih predstavili kar nekaj modelov, ki se bodo ponašali s hibridnim oziroma električnim pogonskim sklopom. Med tovrstnimi električno gnanimi športniki se bosta znašli tudi novi generaciji modelov Boxter in Cayman, ki naj bi ju predstavili leta 2022.

Prvi mož avtomobilske znamke iz Stuttgarta, Oliver Blume, je obenem potrdil, da so električno gnani prototipi omenjenih modelov že v fazi prezkušanja, pri čemer naj bi menda pripravljali tudi prototip s hibridnim pogonom. Pri slednjem sicer zaenkrat delajo tako na klasičnem hibridu, kakor tudi na priključno hibridni verziji, obe pa naj bi se znašli v naslednikih modelov Cayman in Boxter, ki prihajajo na trg čez tri leta.

Električne verzije omenjenih modelov bodo nastajale na povsem novi Porschejevi arhitekturi PPE (Premium Platform Electric), ki jo bodo kasneje uporabili tudi pri posodobljenih različicah obstoječih hibridov. Pri Porscheju hkrati obljubljajo, da bo tovrstna platforma optimalno izrabljala prednosti električnega pogona, uporabljati pa jo bo možno pri vseh njihovih prihajajočih modelih. Omenjeno arhitekturo so Porschejevi inženirji razvijali skupaj z Audijevimi ter bo nudila osnovo tudi za določene prihajajoče električne modele s štirimi krogi.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Porsche.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mercedes-AMG potrdil razvoj novega SL
Elon Musk najavlja prihod samovozečih taksijev