Novice

Posodobitev sistema Android Auto z novo možnostjo prikaza

Google je v Las Vegasu predstavil možnost prikaza vsebin z deljenim zaslonom, ki jo prinaša nova različica sistema Android Auto.

Nova možnost prikaza z deljenim zaslonom bo uporabnikom olajšala uporabo, saj bo dovoljevala sočasen prikaz zemljevida, multimedijskega predvajalnika in telefonske aplikacije ali sporočil. Uporabnikom posledično ne bo potrebno preklapljati med zemljevidi in ostalimi aplikacijami, saj bodo imeli možnost nastavitve prikaza po lastnih željah.

Pri Googlu zatrjujejo, da je predstavljena nadgradnja kompaktibilna z informacijsko-multimedijskimi sistemi v vseh avtomobilih z možnostjo uporabe sistema Android Auto, ne glede na to ali imajo zaslon s pokončno ali ležečo orientacijo. Na sejmu potrošniške elektronike so razkrili videz novega uporabniškega vmesnika s prikazom zemljevida bližje vozniku ter vrstico hitrega dostopa do aplikacij. Android Auto s posodobitvijo dobiva tudi nove funkcionalnosti Googlovega digitalnega pomočnika, ki bo poleg dodatnih napotkov omogočal še opozorila na zgrešene klice ter dostop do večpredstavnostnih vsebin in podatkov o času, potrebnem do cilja. Poleg tega so dodali možnost preskakovanja vsebin ter bližnjice za klicanje priljubljenih stikov ter odgovarjanje na sporočila.

Že kmalu naj bi tudi uporabniki telefonov znamk Samsung in Xiaomi lahko uporabljali funkcionalnost digitalnega ključa. Ta je trenutno na voljo lastnikom avtomobilov znamke BMW, ki uporabljajo telefone Pixel ali iPhone, pri Googlu pa napovedujejo skorajšnjo možnost uporabe digitalnega ključa tudi v avtomobilih ostalih znamk. Posodobitev bodo deležni tudi avtomobilski sistemi, ki delujejo na osnovi Googlovega sistema in so trenutno na voljo uporabnikom avtomobilov znamk Volvo, Honda, Chevrolet in Polestar, tekom letošnjega leta pa naj bi se jim pridružili še določeni modeli znamk Ford in Lincoln, nekateri Renaultovi modeli pa bodo dobili možnost aplikacije Waze.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Google – zaslonski posnetek.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mercedes-Benz načrtuje svojo mrežo električnih polnilnic
Dodana vrednost Toyote Hilux GR Sport