Novice

Mercedes-Benz načrtuje svojo mrežo električnih polnilnic

Nemška znamka naj bi že letos postavila prve polnilnice z najvišjo močjo polnjenja 350 kW.

Pri nemškem avtomobilskem proizvajalcu Mercedes-Benz so pričeli z uresničevanjem projekta lastnih polnilnic za električna vozila. V okviru letošnjega dogodka CES v Las Vegasu so razkrili načrte, po katerih naj bi do leta 2027 postavili mrežo 2.000 polnilnih mest v Evropi, Severni Ameriki ter na Kitajskem.

Električno energijo za polnjenje naj bi zagotavljali s pomočjo okolju prijaznih virov, na polnilnih mestih pa bo lastnikom električnih vozil na voljo med 4 in 30 priključnih točk z najvišjo močjo polnjenja 350 kW. Večina polnilnih mest bo pokritih, vozniki pa bodo imeli tudi možnost nakupa raznih prigrizkov. Poleg tega naj bi bilo celotno območje polnilne lokacije nadzorovano, saj želijo uporabnikom zagotoviti varno polnjenje v vseh delih dneva in noči.

Po besedah Markusa Schäferja, direktorja tehnološkega oddelka pri znamki Mercedes-Benz, naj bi na področju Severne Amerike, kjer bodo najprej pričeli z implementacijo, vzpostavili 400 lokacij s skupno 2.500 polnilnimi točkami na skrbno izbranih mestih, ki bodo omogočala kar najbolj učinkovito pokritost. Podobne načrte imajo tudi za Evropo in Kitajsko – podrobnejšo časovnico nameravajo razkriti v prihodnjih mesecih, a razkrivajo, da bodo prva polnilna mesta pričela z obratovanjem že tekom letošnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
BYD z novo premijsko znamko električnih vozil
Posodobitev sistema Android Auto z novo možnostjo prikaza