Novice

Posodobitev za Fiat 500X

Glede na sorodnost med obema, ni presenetljivo, da je po osvežitvi Jeepa Renegadea zdaj na vrsto prišel še Fiatov 500X.

Po vzoru Američana, so tudi Italijanu namenili minimalne popravke. Ti so zunaj prepoznavni po preoblikovanih žarometih z LED dnevnimi svetilkami ter LED zadnjimi svetilkami, proti doplačilu pa so v ponudbi ksenonska žarometa nadomestila LED opciji. Magneti Marelli, ki jih Fiatu dobavlja, pri tem zatrjuje, da svetijo 20 odstotkov svetleje kot ksenonska izpeljanka.

V kabini je opaziti nove merilnike, ki naj bi bili, tako Fiat, boljše berljivi. Volanski obroč je ravno tako drugačen in z obveznimi tipkami za volansko poveljevanje radiju, da lahko, spet Fiatova obljuba, lepše sede v roke ter zagotavlja boljši oprijem. Osrednja večopravilna enota Uconnect se ponaša s 7-palčnim barvnim zaslonom, občutljivim na dotik. V naboru barvnih kombinacij in materialov oblazinjenja lahko kupec izbira med skupno sedmimi možnostmi.

Ob relativno majhnih dekorativnih popravkih zunaj in znotraj se večje spremembe skrivajo pod motornim pokrovom. Tam bo po novem moč izbirati med tremi bencinarji (1.6, 1.0 Turbo in 1.3 Turbo) z razponom moči od 110 KM do največ 150 KM ter ravno tako tremi Multijet turbodizli (1.3, 1.6 in 2.0) z razponom moči od 95 KM do 150 KM. Za vse motorje Italijani zagotavljajo, da so prilagojeni zahtevam standarda Euro 6.d Temp.
Motorji so lahko spojeni bodisi s petstopenjskim ročnim menjalnikom (1.6), šeststopenjskim ročnim (1.0 Turbo in 1.6 Multijet), šeststopenjskim dvosklopkovnim (1.3 Turbo in 1.6 Multijet) ali devetstopenjskim avtomatikom klasične zasnove (2.0 Multijet). Za razliko od ostalih je ta obvezno povezan z vsekolesnim pogonom 4WD.

O cenah zaenkrat še nič uradnega, a ocenjujemo, da te ne bodo bistveno drugačne kot pred prenovo.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog, Carscoops. Foto: Fiat.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Posodobitev za Fiat 500X"


xxl
5 leta 7 meseci nazaj

Res me zanimata ta nova 1,0 in 1,3 TB.

 
Nove podrobnosti športnega križanca EQC
Prvi pogled na zadek Kie ProCeed

Več vsebin

Testi

Uživanje v italijanskem slogu

Fiat 500X Red 1.5 GSE MHEV DCT7 Dolcevita
Testi

Za vse okuse in letne čase

Fiat 500L 1.6 Multijet II 16v 120 Cross
Testi

Stara šola

Suzuki SX-4 S-Cross 1.4 Boosterjet Allgrip Elegance