Novice

Nove podrobnosti športnega križanca EQC

Predstavitev novega električnega športnega križanca EQC bo v začetku septembra, v najavo pa so pri Mercedesu pripravili kratka videa, iz katerih so razvidne prve značilnosti.

Po nedavnem razkritju fotografij s testiranja novega modela v Španiji so pri Mercedesu, tik pred uradno predstavitvijo modela EQC, objavili še video napovednika, iz katerih je mogoče opaziti nekaj več podrobnosti zunanjosti in notranjosti. Prvi serijski model pod znamko EQ je očitno ohranil precej potez koncepta, ki so ga predstavili leta 2016 na avtomobilskem salonu v Parizu. Videz prednjega dela, osvetljenega z LED trakom, ki povezuje obe polovici, je vključno z lučmi namreč zelo podoben konceptu, najbolj opazna razlika pa je v maski, ki je v serijski različici bolj podrejena tradiciji. Preko celotne širine zadnjega dela se ravno tako razteza svetlobni trak, pod katerim je  sredinsko umeščen Mercedesov emblem. EQ je sicer znamka, ki so jo pri Mercedesu namenili njihovi ponudbi električnih vozil, Mercedes EQC in Jaguar I-Pace pa predstavljata precej resen izziv Tesli.

Tehnične podrobnosti še niso potrjene, vendar na podlagi koncepta ugibamo, da naj bi EQC poganjala dva elektromotorja, nameščena na sprednji in zadnji osi. Skupna moč obeh motorjev naj bi bila okoli 300 kW, hitrost 100km/h pa naj bi iz mirovanja dosegel v manj kot petih sekundah. Baterijski paket kapacitete okoli 70 kWh naj bi po starem standardu NEDC (New European Driving Cycle) zadostoval za do 500 km dosega, po standardu ameriške agencije EPA (Environmental Protection Agency) v realnejših voznih razmerah pa naj bi z enim polnjnjem prevozil približno 250 km.

Na uradne podatke bo treba počakati do 4. septembra, ko bo v Stockholmu uradno razkrit prvi predstavnik družine EQ.

Avtomobilizem.com   (Vir: Motor Trend, Electrek. Foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Odstiranje tenčice skrivnosti s koncepta Volvo 360c
Posodobitev za Fiat 500X