Novice

Pozitivni učinki samovozečih avtomobilov v očeh prvega moža Intela

Brian Krzanich, izvršni direktor podjetja Intel, vidi v prihodnosti za samovozeče avtomobile, ob zagotavljanju osebne mobilnosti, številne dodatne pozitivne vloge.

Krzanich je v okviru programerske konference v Kaliforniji za CNBC izjavil, da bodo samovozeči avtomobili med drugim brez težav razpoznali registrske tablice drugih avtomobilov v prometu. Slednje bi bilo lahko še posebej koristno v primeru povečane nevarnosti, pri iskanju avtomobila z določeno registracijo, ki bi jo lahko samovozeči avtomobili hitro poiskali med vozili na cesti.

V povezavi z morebitnimi zadržki glede varovanja zasebnih podatkov, je pojasnil: “Seveda bo potrebno zadevo omejiti. Z enkripcijo podatkov, ki bo poskrbela za to, da ne bomo mogli vedeti, da gre za Johnov avto.”

V intervjuju je med drugim še razkril, da je podjetje Intel pripravilo obširno študijo, ki je pokazala, da bodo avtonomni avtomobili poskrbeli za znaten dvig produktivnosti družbe. Za bistveno zmanjšanje zastojev na cesti naj bi po njihovih podatkih zadoščal že četrtinski delež samovozečih avtomobilov.

Intel se je pred nekaj meseci odločil za strateški nakup podjetja Mobileye, vodilnega dobavitelja vozniških asistenčnih sistemov in avtonomne tehnologije, pred kratkim pa so objavili tudi svoje partnerstvo s podjetjem Delphi Automotive in skupino BMW na področju razvoja avtonomnih vozil.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Intel. Foto: Intel.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Stopnjevanje napetosti do razkritja Hyundai Kone
Gokart kot vstopna točka v svet dirk in PRIMA sprostitev