Novice

Prenovljena Honda Jazz e:HEV prihaja tudi v Evropo

Po predstavitvi prenovljene Honde Jazz za japonski trg pri Hondi najavljajo prihod nove evropske različice tega modela.

Prenova modelu Honda Jazz, ob manjših spremembah videza zunanjosti in večji zmogljivosti hibridnega pogonskega sklopa, prinaša tudi novo različico Advance Sport, ki se postavlja ob bok običajni izvedenki tega modela in različici bolj robustnega videza Jazz Crosstar.

Nova Honda Jazz e:HEV Advance Sport poudarja športni značaj s spremenjeno zasnovo sprednjega odbijača in večjimi odprtinami za zajem zraka. Prepoznavnost naj bi zagotavljala še nova, le temu modelu namenjena 16-palčna platišča. Na voljo bo v posebnem odtenku sive Urban Gray v kombinaciji s črno obarvanimi pokrovi stranskih ogledal.

Honda Jazz e:HEV Crosstar s prenovo dobiva robustnejši videz po zaslugi spremenjene sprednje maske in srebrnih dodatkov na spodnjem delu plastičnih obrob. Tej različici so namenili tudi poseben barvni odtenek modre Fjord Mist in novo barvno shemo platišč.

Čeprav fotografij običajne izvedenke tega modela v opremskih različicah Elegance in Advanced po prenovi zaenkrat še ne razkrivajo, pa naj bi bili deležni manjših popravkov videza zunanjosti s poudarjeno sprednjo masko, spremenjenimi odbijači ter novo zasnovo aluminijastih platišč.

V notranjosti so poskrbeli za osvežene barvne kombinacije, različica Crossstar pa dobiva še novo oblazinjenje sedežev. Izvedenka Advanced Sport bo na voljo z novo kombinacijo oblazinjenja iz umetnega usnja v sivi barvi in črnih tekstilnih oblog, športnim trikrakim volanom ter kontrastnimi rumenimi šivi. Še naprej ostajata enaka zaslona digitalne instrumentne plošče v velikosti 7 palcev in 9-palčni zaslon informacijsko-multimedijskega sistema, medtem ko nabor asistenčnih sistemov dobiva kamere z višjo ločljivostjo in razširjeno področje delovanja nekaterih sistemov.

V Evropi in v Veliki Britaniji bo Honda Jazz na voljo le s hibridnim pogonskim sklopom, ki po izboljšavah ponuja 90 kW (121 KM) in 253 Nm navora, kar je 10 kW več v primerjavi s predhodnikom. Sestavlja ga kombinacija bencinskega 1,5-litrskega motorja (79 kW/107 KM in 131 Nm) in električnega motorja, ki poganja sprednji kolesni par v kombinaciji s še enim električnim motorjem, ki deluje kot generator. Določenih izboljšav je bil deležen tudi samodejni menjalnik, ki po prenovi deluje bolj gladko in omogoča hitrejše pospeševanje, nekoliko pa so prilagodili tudi odzivnost pedala za plin in nastavitve vzmetenja.

S prodajo prenovljenih modelov Honda Jazz evropskim in britanskim kupcem naj bi pričeli v prvi polovici letošnjega leta, cene pa naj bi bile znane pred prihodom na trg.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Honda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Stellantis v EU z drugačnim pristopom
Toyota Gazoo Racing in Lexus v Tokiu tudi s športnim poudarkom