Novice

Toyota Gazoo Racing in Lexus v Tokiu tudi s športnim poudarkom

Znamki sta v okviru letošnjega avtomobilskega salona v Tokiu predstavili svoje novosti pod sloganom Toyota: Ljubiteljem avtomobilov stojimo ob strani.

Toyotin športni oddelek Gazoo Racing in znamka Lexus sta letos v Tokiu poleg novih vozil predstavila tri koncepte. Ti so nastali z upoštevanjem ogljične nevtralnosti za zaščito priljubljenih avtomobilov in različnih življenjskih slogov za uživanje z njimi ter izdelave vedno boljših in naprednejših modelov, ki temeljijo na izkušnjah, pridobljenih v svetu avtomobilskega športa.

Pri Toyoti se že dolgo zavedajo, da ogljične nevtralnosti pri novih vozilih ne bo mogoče doseči v zelo kratkem času, zato so prepričani, da je tudi sočasno spodbujanje ogljične nevtralizacije pri vozilih ki so že v uporabi, bistvenega pomena za prihodnost. Predstavili so še nove sestavne dele znamk GR in GR Heritage, ki bodo na voljo v letošnjem letu, Lexus pa je izpostavil pobudo Overtrail Project, ki temelji na vozilih, s katerimi izboljšujejo izkušnje na prostem in ustvarjajo učinkovito sobivanje z naravo.

Predstavili so dva koncepta, ki temeljita na trajnostnem pristopu in zagotavljanju ogljične nevtralnosti. Koncept AE86 H2 poganja motor na izgorevanje vodika, pri katerem so uporabili visokotlačna rezervoarje za shranjevanje vodika, ki izvirata iz serijskega modela Toyota Mirai, medtem ko je koncept AE86 BEV zasnovan na tehnologijah elektrifikacije znamke Lexus. Opremljen je z ročnim menjalnikom, ki kljub električnemu pogonskemu sklopu ponuja občutek prvinske vožnje. Pri konceptu AE86 BEV so uporabili pogonski sklop iz poltovornjaka Tundra HEV v kombinaciji z baterijo, ki izvira iz priključno-hibridne različice Toyote Prius.

Ob tem so bili obiskovalcem na ogled še športni modeli Lexus LX 600 Offroad Team JAOS 2022, koncept GR Yaris Rally 2, s katerim naj bi letos pričeli z nastopi na dirkah japonskega prvenstva v reliju, ter posebni različici Toyote GR Yaris High Performance, pri katerih sta sodelovala dirkaška asa Sébastien Ogier in Kalle Rovanperä.

Poleg tega sta znamki na digitalnem področju organizirala tako imenovani NFT Digital Stamp Rally, namenjen obiskovalcem, ki so v slogu zbiranja znamk uporabljali različne digitalne tehnologije ter s skeniranjem posebnih kod pridobili originalne digitalne žige vsakega podjetja. Projekt virtualne garaže (Virtual Garage by GR/Lexus) pa je bil namenjen tudi širši javnosti z željo po virtualnem ogledu razstave, ki je bila zasnovana na eni največjih tovrstnih platform na Japonskem.

Avtomobilizem,com (Vir in foto: Toyota.)

 

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prenovljena Honda Jazz e:HEV prihaja tudi v Evropo
Izboljšave za električna modela Volvo C40 in XC40