Novice

Stellantis v EU z drugačnim pristopom

Namesto s pogajanji, naj bi se Stellantis v prihodnje regulativi raje prilagajal s proaktivnimi strategijami.

Pri Stellantisu naj bi se odločili za zaustavitev lobističnih poskusov v Evropski uniji, saj si želijo s spremembo taktike že vnaprej izogniti težavam z regulativo na področju EU. Odločitev naj bi sprejel izvršni direktor Carlos Tavares, ki je potrdil, da se Stellantis umika iz lobističnega parketa, saj svojih ciljev ne bodo več uresničevali s pogajanji, temveč s proaktivno prilagoditvijo strategij poslovanja v prihodnosti. Tavares obenem dodaja, da ne morejo več čakati odločitev in milosti vladajočih v državah EU, ampak nameravajo biti hitrejši od novih predpisov.

Do takšne odločitve naj bi pripeljalo nenehno zaostrovanje zahtev v zvezi s škodljivimi emisijami, zato po njihovem mnenju avtomobilski proizvajalci ne morejo več samo čakati, da evropske oblasti postavljajo nove in nove zahteve ter s tem avtomobilskim podjetjem narekujejo smernice za prihodnost. Vodilni mož Stellantisa je prepričan, da je za avtomobilsko industrijo in tudi za Stellantis prava pot k čistejši prihodnosti uvajanje električnih vozil, saj je po njegovem mnenju to bolj učinkovito od zmanjševanja emisij obstoječim vrstam pogonskih sklopov.

Odločitev sledi lanskemu izstopu Stellantisa in Volva iz še ene lobistične skupine, evropskega združenja avtomobilskih proizvajalcev ACEA. Takrat so jo utemeljili z uveljavljanjem novega pristopa za reševanje izzivov v zvezi z mobilnostjo prihodnosti in že lani na nek način najavili konec tradicionalnega lobiranja.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Stellantis.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Evropski avto leta 2023 je Jeep Avenger
Prenovljena Honda Jazz e:HEV prihaja tudi v Evropo