Novice

Prihaja najbolj strupena Peugeotova limuzina

Potem ko so pri Peugeotu že na lanskem avtomobilskem salonu v Ženevi pokazali strupen koncept 508 Sport Engineered, sedaj počasi razkrivajo serijsko verzijo. Najmočnejši 508, ki bo sicer priključni hibrid, bomo predvidoma lahko uzrli v salonih koncem letošnjega leta.

Pri Peugeotovem predstavniku segmenta D trenutno predstavlja vrh ponudbe verzija z 1,6-litrskim turbobencinskim agregatom pod motornim pokrovom z 225 KM največje moči, kar pa se bo že v kratkem spremenilo. Koncept 508 Sport Engineered je sicer že v lanskem letu napovedoval prihod precej bolj popoprane verzije, kar sedaj pri francoskem proizvajalcu razkrivajo z novimi fotografijami.

Svojo dinamično naravo bo najbolj krepak 508 v ponudbi razkazoval že na zunaj, saj se ponaša s kar nekaj športnimi oblikovalskimi dodatki (črno obarvani elementi, športna alu platišča, večji zadnji difuzor, zadnji spojler, ipd.). Pri konceptnem modelu 508 Sport Engineered so Francozi sicer združili tri motorje (PureTech 200, električni s 110 KM spredaj in z 200 KM zadaj) ter ustvarili izjemno zmogljivo vozilo (4,3 s od 0 do 100 km/h). Pri serijski verziji verjetno ne bo šlo za tako zmogljiv pogonski sklop, vseeno pa je moč pričakovati, da bodo uporabili že znani(E-Tense) iz pravkar predstavljenega modela DS9, ki v najmočnejši izvedbi proizvede 360 KM največje moči.

Peugeot bo najmočnejši 508 predvidoma predstavil letos poleti, na prodaj pa naj bi bil koncem tega leta.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Peugeot.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Slovo Seat Alhambre
Morgan Plus 40 Anniversary Edition ob slovesu avtomobilske klasike