Novice

Slovo Seat Alhambre

Prodaja Seatovega enoprostorca Alhambra se po desetih letih aktualne generacije bliža koncu, saj so ga pri španskem avtomobilskem proizvajalcu že umaknili s cenikov.

Pri Seatu so potrdili, da naj bi konec tega meseca prenehali s proizvodnjo modela Alhambra, ki je potekala v portugalskem proizvodnem obratu skupine Volksvagen. V obratu AutoEuropa, kjer sočasno izdelujejo tudi Volksvagnovega Sharana, so s proizvodnjo prve generacije obeh modelov pričeli leta 1995. Po trenutnih informacijah naj bi, po ponovnem pričetku proizvodnje, ki je trenutno zaustavljena zaradi pandemije koronavirusa, še naprej nadaljevali s proizvodnjo modela Sharan, ki ostaja v prodaji do konca letošnjega leta.

Odločitvi o ukinitvi modela Alhambra, ki je svoj prostor našel v garažah približno pol milijona kupcev, je najverjetneje botrovalo tudi dejstvo, da prodaja tega segmenta vozil precej upada, saj se v zadnjem času večina kupcev raje odloča za nakup popularnih križancev, kot je na primer Seat Tarraco.

Po besedah predstavnikov znamke Seat so se za prenehanje proizvodnje modela Alhambra odločili v duhu ukrepov, ki naj bi zagotovili dobro osnovo za trajnostno delovanje podjetja v prihodnosti. Del strategije predstavlja zamenjavo starejših modelov z novimi, čistejšimi, osredotočili pa naj bi se predvsem na področje elektrifikacije, na katerem so že predstavili modela Seat Leon in Cupra Formentor v priključno-hibridni različici.

Pri skupini Volkswagen zaenkrat še ne načrtujejo morebitne zamenjave za oba enoprostorska modela, je pa v teku razvoj sodobnejših, električnih modelov, kot je I.D. Buzz, ki bi lahko bil del izbire kupcev vozil tega segmenta.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Seat, Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
PSA zavrača očitke, da so ustavili postopek združitve z FCA
Prihaja najbolj strupena Peugeotova limuzina