Novice

Novi Peugeot 508 Sport Engineered je pripravljen za proizvodnjo

Francoski proizvajalec predstavlja športno različico limuzine 508, ki prihaja v vlogi priključnega hibrida.

Peugeot je na družabnih omrežjih objavili nekaj fotografij s prvimi podobami novega modela, ki so ga kot koncept predstavili na lanskoletnem avtomobilskem salonu v Ženevi. Zdaj je pripravljen za proizvodnjo in naj bi dopolnil ponudbo segmenta, kjer sta tudi modela BMW 330e in Volkswagen Passat GTE.  

 Iz objavljenega je razvidno, da se bo športno orientirani model že na prvi pogled razlikoval od standardne različice, saj so mu oblikovalci namenili nove, spremenjene odbijače in usmerjevalnike zračnega toka ter poglobljene bočne linije nad pragovi, ki skupaj z difuzorji na zadnjem delu izražajo bolj agresiven, športni značaj, še  dodatno poudarjen z izborom športnih platišč in plaščev.

Za pogon novega Peugeota 508 Sport Engineered naj bi skrbel priključno hibridni pogonski sklop, sestavljen iz 1,6-litrskega bencinskega štirivaljnika, ki naj bi že sam po sebi s pomočjo turbine razvil okoli 200 KM, skupno pa naj bi kombinacija bencinskega in dveh električnih motorjev, nameščenih na obeh oseh, razvila okoli 350 “konjev”, kar je nekoliko manj od koncepta, predstavljenega preteklo leto v Ženevi. Sistemska moč naj bi se na cesto prenašala preko vseh štirih koles, električna energija, ki naj bi prihajala iz baterijskega paketa s kapaciteto 11 kWh, pa naj bi zadostovala za do 50 km električne vožnje.

Več podrobnosti (in zmogljivosti) pogonskega sklopa še niso razkrili, vendar naj bi bile po napovedih blizu tistim, že predstavljenim v konceptu, ki je stotico iz mirovanja dosegel v 4,3 s, največja hitrost pa je bila elektronsko omejena na 250 km/h. 

Čeprav tega modela letos ne bomo imeli možnosti videti na avtomobilskem salonu v Ženevi, pa naj bi bila, po napovedih francoskega proizvajalca, že v prihodnjih tednih predstavljena končna različica modela 508 Sport Engineered v proizvodni obliki.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Peugeot. Foto: Peugeot.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Električni Twingo Z.E. bo nova mestna brezemisijska izbira
Francozi imajo zopet svojo admiralsko ladjo