Novice

Morgan Plus 40 Anniversary Edition ob slovesu avtomobilske klasike

Britanski avtomobilski proizvajalec Morgan ob zaključku proizvodnje legendarnega modela Morgan Plus 40 predstavlja posebno omejeno serijo Anniversary Edition.

Za slovo naj bi naredili 20 primerkov omejene serije Morgan Plus 40 Anniversary Edition, ki predstavlja poklon sedemdeseti obletnici njihovega najbolje prodajanega modela, saj ga od letošnjega marca zamenjuje nov model Morgan Plus Four, zasnovan na novi aluminijasti platformi CX Generation. Pred prekinitvijo proizvodnje zaradi ukrepov v zvezi s pandemijo koronavirusa so pri podjetju uspeli izgotoviti prve štiri primerke.

Avtomobili omejene serije bodo tako zadnji, narejeni na osnovi jeklene platforme in bodo, poleg šasije, obarvane v zlato barvo, prepoznavni še po posebnih oznakah ter po bleščeči platinasti niansi barve zunanjosti. Morganova platforma na osnovi jekla, ki je bila prvič predstavljena v modelu Morgan 4-4 leta 1936, se s tem po častitljivem obdobju uporabe poslavlja.

Prepoznavnost omejene serije bo poudarjena tudi v notranjosti, poleg oznak na armaturni plošči bo žlahtnost izdajalo še skrbno izbrano usnje sedežev in oblog, posebni predpražniki ter v črno usnje oblečen volan.

Posebna serija Anniversary Edition bo deležna tudi močnejše motorizacije, saj so s pomočjo športnega oddelka Aero Racing vgrajeni 2,0-litrski Fordov motor nadgradili iz obstoječih 115 kW (157 KM) na 134 kW (183 KM) ter mu namestili športni izpušni sistem. Nadgradnja naj bi ob oplemenitenem zvoku novega izpušnega sistema zadostovala za pospešek iz mirovanja do 100 km/h v manj kot sedmih sekundah.

Novo obdobje znamke Morgan, ki se pričenja s prihodom modela Morgan Plus Four, poleg aluminijaste platforme prinaša še zmogljivejši turbo motor BMW-jevega porekla, vendar naj bi kljub sodobnosti še naprej ohranil šarm originala, ki ga bodo kupci posebne serije Anniversary Edition sicer deležni v popolnosti. Cena modela Morgan Plus 40 Anniversary Edition naj bi znašala 60.995 angleških funtov (68.500 evrov), vseh dvajset primerkov pa je že rezerviranih.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Trend, Morgan. Foto: Morgan.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prihaja najbolj strupena Peugeotova limuzina
Sedemdeset let Volkswagnove ikone