Novice

Pripravlja Audi tudi električni kupe A5?

Nemci so se pred časom zavezali, da bodo do leta 2025 potisnili na trg vsaj 20 električnih modelov. Poleg prihodnje leto pričakovanega e-tron GT se zdi, da se laho nadejamo še modela, ki bi znal nadomestiti kupejevski A5.

V zadnjem času so zaokrožile govorice, da naj bi Audi resno razmišljal ali bo kupejevski A5 sploh še dočakal naslednjo generacijo. Nov, na pričujočih fotografijah še sramežljivo pokrit, koncept avta, ki močno spominja na kupe, namiguje, da se nekakšnega kupeja tudi v prihodnosti vsekakor lahko nadejamo. Dejstvo, da nastopa v druščini serijskega e-trona in konceptnih e-tron GT ter Q4 e-tron pa daje vedeti, da bo električno gnan.

Medtem ko lahko pričakujemo serijski Q4 e-tron in e-tron GT že prihodnje leto, pa bo treba na četrti model počakati še nekaj let. Ta naj bi bil postavljen na platformi PPE, ki jo Audi in Porsche skupaj razvijata in bo skupna prestižnim modelom obeh znamk. Kdaj bo prvi model Porscheja ali Audija prispel na trg, v tem trenutku še ni jasno, a s strani Marca Lichteja, Audijevega šefa oblikovanja, obstajajo namigi, da bi se znalo to zgoditi leta 2023. Lichte je pred časom namreč potrdil, da pripravljajo model, ki bo po zasnovi podoben e-tron GT in velikostnega razreda A4/A5 ter naj bi prišel na tržišče leta 2023.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority. Foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mitsubishi MI-Tech PHEV s plinsko turbino kot podaljševalnikom dosega
Volvo in Geely v skupen razvoj motorjev z notranjim zgorevanjem