Novice

Pripravlja Peugeot tekmeca Fordovemu Focusu RS?

Peugeot je izrazil zanimanje za izdelavo športnika, ki bi ga pozicionirali nad model 308 GTi ter se z njim postavili po robu odličnemu Ford Focusu RS.

V pogovoru za Autocar je izvršni direktor Peugeota, Jean-Philippe Imparato, potrdil možen prihod novega športnika, paradnega konja, ki bo obenem nadomestil ukinjeni model RCZ.

”Za nekaj je prostor, nimam rešitve, vendar se ukvarjam s tem. Zelo smo vpleteni v tekmovalni šport, kot je Dakar, in ne želimo izgubiti prostora z našimi avtomobili. Mislim, da ne bomo razvili nadomestila za RCZ. Na vsakem nivoju naše ponudbe – 208 in 308 – bomo imel nekaj, kar naredi vtis v smislu zmogljivosti. Ali naj delamo na novem RCZ ali na dejstvu, da bo prihodnji 308 zver?” je namignil Imparato.

Ena izmed možnih rešitev za Peugeot bi bil razvoj norega koncepta 308 R Hybrid s 368 kilovati moči in 730 njutnmetri navora. Koncept poganja 1,6-litrski agregat THP 270 in dva elektromotorja, vsak s 85 kilovati moči. Za pospeševanje od 0-100 km/h potrebuje manj kot štiri sekunde.

Če se bo Peugeot odločil za prozvodnjo modela 308 R, bo moč najverjetneje nekoliko manjša in v dosegu največjih tekmecev, kot so Ford Focus RS, Mercedes-Benz A45 AMG in Audi S3.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Autocar. Foto: Peugeot.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Policija z novimi Citroëni Jumper
Avtomobilist leta 2016 je Aleks Humar