Novice

Prva skica prihajajočega Volkswagna Amarok

Volkswagnov poltovornjak Amarok, ki se je prvič pojavil na trgu že pred desetimi leti, dobiva svojega naslednika leta 2022. Pri nemškem proizvajalcu so pokazali prvo skico nove generacije.

Volkswagnov predstavnik v razredu poltovornjakov, ki pa ga začuda do sedaj niso ponujali v deželi pick-upov (Beri: ZDA), si bo v prihodnje v dobršni meri delil kar nekaj sestavnih delov s Fordovim Rangerjem. Proizvajalca sta se namreč že v lanskem letu dogovorila o skupnem razvoju njunih poltovornjakov, zaradi česar bo šlo pri novi generaciji Amaroka in Rangerja za tehnična dvojčka.

Na letni Volkswagnovi novinarski konferenci je nemški proizvajalec med drugim prvič pokazal grobe obrise prihajajočega Amaroka, ki nakazujejo, da bo v prihodnje videti bolj mogočen. Res pa gre zaenkrat le za skico, ki zelo nežno razkriva oblikovne linije Rangerjevega dvojčka.

Novi Amarok, ki bo predvidoma na trgu leta 2022 – če trenutna zdravstvena kriza ne bo omenjenih planov povsem predrugačila – bo namenjen večini svetovnih trgov, pri čemer še vedno ni znano ali se bo znašel tudi v ZDA.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Številne prilagoditve ob pandemiji koronavirusa (redno dopolnjujemo!)
Maserati bo predstavil strategijo prihodnosti v septembru