Novice

Maserati bo predstavil strategijo prihodnosti v septembru

V sklopu dogodka MMXX: The Way Forward so pri znamki nameravali v maju predstaviti načrte za elektrifikacijo njihovih modelov, vendar so se zaradi trenutne situacije odločili za prestavitev dogodka na september.

Glede na to, da avtomobilska industrija na področju Evrope prehaja v stanje mirovanja zaradi pandemije koronavirusa, so se tudi pri italijanskem proizvajalcu prestižnih športnih avtomobilov odločili, da dogodek poimenovan MMXX: The Way Forward, načrtovan v maju, prestavijo na september.

Dogodek naj bi se odvijal v Modeni, kjer ima Maserati svoj sedež, na njem pa naj bi predstavili strategijo za prihodnost, ki naj bi vključevala elektrifikacijo linije njihovih športnih modelov, športnih križancev ter prestižnih limuzin. Po nekaterih nepotrjenih informacijah naj bi nameravali predstaviti tudi novi superšportni MC20 kot naslednika njihove športne ikone, modela MC12.

V nadaljevanju letošnjega leta naj bi najprej predstavili nizko emisijsko različico limuzinskega modela Ghibli, ki naj bi ga poganjal priključno-hibridni pogonski sklop in naj bi ponujal dovolj električnega dosega za vsakdanje potrebe. Vgrajena tehnologija naj bi omogočala možnost avtonomne vožnje druge stopnje, ki naj bi jo v bližnji prihodnosti pri Maseratiju nadgradili na 3. stopnjo avtonomije. V prihodnjem letu naj bi sledila še nova generacija modelov Granturismo in Grancabrio, ki naj bi bila prvič v zgodovini znamke popolnoma elektrificirana, po zagotovilih predstavnikov znamke pa naj bi bili vsi novi modeli na voljo tudi z bencinskimi motorji.

Novi MC20 naj bi bil sprva na voljo samo v električni različici, kasneje pa naj bi mu sledili še zmogljiva priključno-hibridna različica ter bencinska različica, prihodnje leto pa naj bi predstavili še novega križanca. Le-ta naj bi bil po hierarhiji pod aktualnim križancem Levante, ki v novi generaciji prihaja v letu 2023, ko naj bi predstavili tudi novi model limuzine Quattroporte.

Poleg razvoja novih modelov naj bi pri Maseratiju nadgradili tudi svoje proizvodne zmogljivosti, ki še naprej ostajajo v Italiji. V prenovo proizvodnega obrata Mirafiori, kjer naj bi izdelovali električna vozila, so v sklopu pet milijardnega investicijskega programa starševskega podjetja, skupine FCA, vložili 800 milijonov evrov. S prenovo lakirnice so pričeli tudi v Modeni, kjer naj bi kupci njihovih vozil lahko opazovali proces lakiranja, na isti lokaciji pa naj bi kmalu pripravili tudi delavnico, namenjeno izpolnjevanju individualnih želja njihovih kupcev.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Maserati.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prva skica prihajajočega Volkswagna Amarok
BMW uradno potrdil prihod električne serije 7