Novice

PSA zavrača očitke, da so ustavili postopek združitve z FCA

Decembra 2019 sta FCA in PSA sklenila dogovor o združitvih obeh skupin v eno. Takrat so sklenili, da naj bi bil postopek izpeljan v roku od 12 do največ 18 mesecev. Zaradi trenutne krize na račun pandemije virusa Covid-19 so se pojavile špekulacije, da se je navdušenje nad združitvijo ohladilo. No, Francozi pravijo, da vse v zvezi z njo še naprej poteka z nezmanjšano intenzivnostjo.

Špekulacije o vprašljivosti izpeljave združitve so prišle iz francoske novinarske agencije. Slednja navaja, da je kriza, s katero se med poslovanjem soočata obe strani, postavila finančne pogoje združitve pod vprašaj. V izjavi za Automotive News so predstavniki PSA-ja zatrdili, da skupina ostaja zavezana združitvi. Ekipi na obeh straneh naj bi trenutno delali na podrobnostih in dokumentaciji, ki jo bodo predložili avtoritetam v presojo za prižig zelene luči.

Del dogovora o združitvi je, da bodo dobili delničarji FCA-ja dobili dividende v višini 6,1 milijard. Na drugi strani bodo PSA-jevi delničarji dobili 46-odstotni delež PSA-ja v Faureciji, njihovem hišnem dobavitelju, ki se bo po združitvi odcepil od PSA-ja.

Kmalu po najavi združitve je Carlos Tavares, vodilni mož skupine PSA in človek, ki bo prevzel krmilo združenega podjetja, zagotovil, da z združitivjo ne bodo ukinili nobene od znamk obeh odočih partnerjev. To je podprl z izjavo, da je številčnost in raznolikost portfelja njihovih znamk glavna prednost obeh skupin. Zadnja od govoric pa je, da naj bi Francozi opustili idejo vrnitve na severnoameriški trg z lastnimi modeli. Namesto tega naj bi se znamka Peugeot na drugi strani Atlantika pojavila pravzaprav v podobi preznačkanih Chryslerjevih modelov – nekaj podobnega, kot je FCA počel v Evropi, kamor je pripeljal Chryslerje in nanje namestil značke Lancia in Fiat.

Avtomobilizem.com (Vir: Automotive News. Foto: PSA, FCA.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Bugatti je posvojil tehnologijo tridimenzionalnega tiskanja
Slovo Seat Alhambre