Novice

Bugatti je posvojil tehnologijo tridimenzionalnega tiskanja

Tehnologija 3D tiskanja je v zadnjih letih naredila velik korak naprej, s čimer je že nekaj časa primerna tudi za izredno zahtevno avtomobilsko industrijo. Eden od posvojiteljev te razmeroma sveže tehnologije je Bugatti.

Za Bugatti je dobro poznano, da proizvajajo večinoma ročno sestavljene avtomobile. In čeprav je sestavljanje teh izredno butičnih in pregrešno dragih avtomobilov zaupano samo izkušenim in natančnim človeškim rokam, je izdelava velike večine sestavnih komponent še vedno v domeni bolj ali manj človeško krmiljenih strojev.

V najnovejšem primeru gre za kombinacijo štirih 400-vatnih laserjev, ki z visoko natančnostjo topijo material, ki ga večinoma tvori zmes titanijevega prahu. Ta se nalaga v nekaj stotink debelih slojih na način in v obliki, ki s tradicionalnimi obdelovalnimi tehnološkimi procesi niso izvedljivi ali pa bi narekovali izredno kompleksnost in kombiniranje velikega števila postopkov. Najbrž ni treba posebej izpostavljati, da bi s tem proizvodni strošek, tudi za izdelke kot so Bugatti, presegel razumno mejo, končni rezultat pa morda vseeno ne bi dosegel natančnosti in filigranskosti, ki jo dovoljuje 3D tiskanje.

Francozi so natisnili okrasno zaslonko izpušnega sistema za izpeljanki Chiron Pur Sport in Super Sport 300+. Ta je 220 milimetrov dolga, 480 mm široka in 130 mm visoka. Izdelajo jo s približno 4.200 natiskanimi plastmi titanijevega prahu, v najtanjšem delu pa meri njegova stena le 0,4 mm. Tako izdelana zaključna zaslonka izpušnega sistema tehta po navedbah Bugattija lahkih 1,85 kilograma, kar je 1,2 kg manj kot tehta zaslonka enake namembnosti pri »običajnem« Chironu.

Francozi so se začeli ukvarjati s 3D tiskom leta 2018, ko so s pomočjo te tehnologije izdelovali posebne pokrivne zaslonke na modelih Chiron Sport in Divo. Leta 2019 predstavljeni izpeljanki Centodieci in La Voiture Noire sta se ravno tako ponašali z elementi, izdelanimi po tem postopku.

Naj pa izpostavimo, da Bugatti še zdaleč ni edini, ki se poslužuje te tehnologije. Še vsaj eden proizvajalec super redkih in visokozmogljivih »izstrelkov« iz severa Evrope ga uporablja – Koennigsegg, ki je že pred časom opisal, da so 3D tiskanje titanija uporabili pri, zdaj bi že lahko rekli, legendarnem modelu One:1.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Bugatti.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Biografija Andreja Jereba je povzetek in navdih
PSA zavrača očitke, da so ustavili postopek združitve z FCA