Novice

Razkrita podoba BMW X7

BMW je najprej objavil prvo, precej zakrito uradno fotografijo prednjega dela novega prestižnega modela X7, ki naj bi ga prvič uradno predstavili novembra na avtomobilskem salonu v Los Angelesu. Nova enačba z X7 pa ni ostala dolgo nerešena, saj so kmalu zatem objavili nove podrobnosti.

Iz objavljenega je razvidno, da novi prestižni športni križanec oblikovno sledi smernicam predstavljenega koncepta X7 iPerformance. Prednji del ima ob vitkih prednjih žarometih precej veliko masko s hladilnimi režami v obliki za BMW značilnih ledvičk, ki mu dajejo res mogočen videz. Sodeč po objavljenem so navdihu koncepta sledili tudi pri oblikovanju bočnih linij in zadka, kjer so kljub dimenzijam uspeli ohraniti skladnost. Za udobje in dobro lego na cesti bo poskrbelo nastavljivo zračno vzmetenje, ki tokrat prihaja kot del serijske opreme.

Novi X7 v dolžino meri 5,151 m, širino 2 m, ob višini 1,805 m in medosni razdalji 3,105 m pa je občutno prostornejši od modela X5. Za pogon 2,3-tonskega križanca bo na začetku skrbela paleta motorjev,ki jih že poznamo iz drugih modelov znamke. Model z oznako X7 xDrive40i bo tako poganjal bencinski trilitrski šestvaljnik z dvema turbinama in 250 kW (340 KM) moči ter 450 Nm navora, oznaka xDrive50i, pa nam predstavlja 4,4 litrski V8, ki bo ob dveh turbinah ponudil 340 kW (452 KM) in 650 Nm navora, za zdaj pa se ga ne bo dalo kupiti na evropskem trgu. Na dizelski strani bosta na voljo različici xDrive30d in M50d, obe bo poganjal trilitrski šestvaljnik, ki bo v šibkejši različici zmogel 195 kW (265 KM) in 620 Nm navora, oznaka M pa ob podpori štirih turbin pomeni 294 kW (400 KM) in 760 NM. Vsi agregati bodo povezani z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom in štirikolesnim pogonom. Kmalu verjetno lahko pričakujemo tudi bencinsko različico pod oznako športnosti M s 4,4-litrskim V8, ki naj bi ob dveh turbinah ponujal 390 kW (530 KM).

Tudi videz notranjosti poudarja prestiž športno aktivnega križanca (SAV – Sports Activity Vehicle), kot so ga poimenovali pri bavarskem izdelovalcu. Kljub sedmim električno nastavljivim sedežem, ki prihajajo kot del standardne opreme, prtljažnik v osnovi ponuja 326 l prostora ter ga lahko povečamo do 2.120 l. Na voljo bo vrsta naprednih sistemov za pomoč vozniku, BMW Live Cockpit pa bo na dveh 12,3-palčnih zaslonih skrbel za podajanje informacij in nastavitve sistemov.

Pričetek prodaje načrtujejo v marcu prihodnjega leta, izdelovali pa ga bodo v proizvodnem obratu Spartanburg v ZDA. Pri BMW-ju so že pričeli z zbiranjem prednaročil.

Avtomobilizem.com (Vir:BMW, Autoblog. Foto: BMW.)

Mnenja uporabnikov

13 komentarjev za "Razkrita podoba BMW X7"


Firediver
5 leta 5 meseci nazaj

Sedma slika mi deluje tovornjaška…pa zanimivo bo videti koliko NCAP zvezdic dobi pri pešcih – ni šans, da bo ugodno, ko ga odbije tolikšna gmota, (pešec nima šans, da prileti na pokrov motorja….)

wildbliw
5 leta 5 meseci nazaj

Prvi BMW-jev SUV, ki izgleda normalno, za normalne resne ljudi in ne pa tako kot za afne. Po pravici sploh ne razumem kaj vam dogaja, ki pišete te komentarje. Meni je zelo lep avto. In takoj bi ga imel takega, če bi lahko. Edina zamera je da bi lahko bile spodnja in zgornja kromirana obroba okenj nekoliko tanjša in bi s tem zadnja odebeljitev na D lepše in elegantnejše izpadla.

chad
5 leta 6 meseci nazaj

To je grdo, folk ga bo dejansko kupil samo, ker je bmw.

pskoda
5 leta 6 meseci nazaj

Kitajci bodo naredili svojega za 1/4 cene tega

Bat_zajla
5 leta 6 meseci nazaj

Tak je kot mora biti. To se bo zelo dobro prodajalo, sploh v ZDA in na kitajskem.

 
Škodin mali cestni terenec napovedan za Ženevo 2019
Mazda napoveduje novo obdobje