Novice

Razkrita Škoda Fabia Monte Carlo

Po nedavni predstavitvi oblikovalskih skic so pri Škodi razkrili podrobnosti športno-trendovske različice modela Fabia.

Športna kombilimuzina, ki obuja spomine na uspehe češke znamke na relijih Monte Carlo, bo na voljo z več pogonskimi opcijami in nabritim videzom, poudarjenim s črnimi dodatki na delih karoserije. Prepoznavnost bo zagotovljena s kontrastno kombinacijo osnovne barve s črno streho in stebrički, črnim napisom znamke, zatemnjenimi okenskimi površinam in napisi Monte Carlo.

Videz nove generacije modela Fabia Monte Carlo bo zaokrožen s serijskimi sprednjimi LED žarometi in meglenkami ter 16-palčnimi aluminijastimi platišči z odstranljivimi plastičnimi dodatki, ki naj bi izboljšali aerodinamične lastnosti. Opcijsko naj bi bil na voljo še žarometi v polni tehniki LED ter 17-palčna aluminijasta platišča Procyon ali 18-palčna Libra.

Športni značaj bo zaznaven tudi v notranjosti, kjer bodo serijsko na voljo športni sedeži z integriranimi vzglavniki in v usnje oblečen športni volan ter pedala iz nerjavečega jekla. Za popestritev monotonosti so pri Škodi poskrbeli s kontrastnimi šivi ter dodatki v rdeči barvi in videzu ogljikovih vlaken v kombinaciji z ambientalno razsvetljavo. Opcijsko bodo med ostalim na voljo digitalna instrumentna plošča z 10,25-palčnim zaslonom s posebno grafiko, informacijsko-multimedijski sistem Amundsen z 9,2-palčnim zaslonom na dotik ter ogrevanje volanskega obroča.

Na začetku motorne palete bo 1,0 litrski bencinski trivaljnik MPI z 59 kW (80 KM), več moči pa bosta zagotavljala turbinsko podprti različici TSI s 70 kW (95 KM), oziroma 81 kW (110 KM). Šibkejši različici trivaljnika bosta na voljo v kombinaciji s 5-stopenjskim ročnim menjalnikom, medtem ko bo močnejša na voljo s 6-stopenjskim ročnim ali 7-stopenjskim samodejnim menjalnikom DSG. Športnemu značaju primerno bo vrh ponudbe predstavljal 1,5 litrski štirivaljnik TSI s 110 kW (150 KM), ki bo serijsko uparjen s 7-stopenjsko dvosklopčno avtomatiko DSG. V tej kombinaciji bo nova Fabia Monte Carlo iz mirovanja do 100 km/h pospešila v osmih sekundah ter dosegla najvišjo hitrost 225 km/h.

S prodajo nove generacije modela Fabia Monte Carlo naj bi pričeli v prihajajočih mesecih.

Avtomobilizem.com (Vir: Škoda, Carscoops. Foto: Škoda.)

 

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Razkrita Škoda Fabia Monte Carlo"


Blinder
2 leta 2 meseci nazaj

Kaj pa ima ta avto športnega, črna streha?

2 leta 2 meseci nazaj

Neudobne sedeže?

 
Tudi letošnji Super Bowl z odmevnimi avtomobilističnimi oglasi
Fiat na poti elektrifikacije