Novice

Tudi letošnji Super Bowl z odmevnimi avtomobilističnimi oglasi

Leto je naokoli in pretekli vikend se je ponovno odvilo finale prvenstva v ameriškem nogometu, ki velja za enega od dogodkov z največjo gledanostjo.

Finalno tekmo prvenstva v ameriškem nogometu je letos gostil štadion SoFi v kalifornijskem Los Angelesu, kjer sta se pomerili domača ekipa Los Angeles Rams in gostujoča ekipa Cincinnati Bengals. Prvaki lige ameriškega nogometa so na 56. Super Bowlu postali Los Angeles Rams, ki so na domačem terenu s 23:20 premagali moštvo Cincinatti Bengals. Tudi letošnji Super Bowl podira rekorde cen vstopnic in zakupa oglasnega prostora med odmori, saj so morali oglaševalci za predvajanje polminutnega reklamnega spota med  finalom plačati preko 5 milijonov evrov. Kljub nenavadnemu letu za avtomobilsko industrijo smo tudi letos lahko videli nekaj domiselnih oglasov, ki so nam jih pripravili avtomobilski proizvajalci.

Kia letos v spotu Robo Dog predstavlja robotskega psa, ki v iskanju družbe sledi lastniku njihovega električnega EV6

Nissanu sta za promocijo športnega modela Nissan Z in električne Ariye na pomoč priskočila Brie Larson in komik Eugene Levy ter Dave Bautista, Catherine O’Hara in Danai Gurira.

Pri podjetju General Motors so letos uporabili lik zlobnega doktorja (Dr. Evil) iz filmov o Austinu Powersu, v spotu pa se pojavijo še Rob Lowe, Seth Green in Mindy Sterling.

Chevrolet je za finale prvenstva v ameriškem nogometu pripravil predstavitev poltovornjaka Silverado v pravi zimski pravljici.

Reklamni spot za BMW je tokrat v znamenju grških bogov, saj za polminutno zabavo poskrbita Arnold Scwarzenegger in Salma Hayek v vlogah Zeusa in boginje Here.

Zabavo s Toyotinimi poltovornjaki uprizorijo Tommy Lee Jones, Rahida Jones in Leslie Jones, Toyota pa je predstavila še spot o življenski poti paraolimpijcev, v katerem se predstavita brata Brian in Robin McKeever.

Z vedno bolj aktualno elektrifikacijo avtomobilskega sveta se spogleduje tudi podjetje Wallbox, ki s prvim v Ameriki predvajanim reklamnim spotom predstavlja njihove polnilne postaje.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Autoblog. Foto in video: NFL, proizvajalci.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prihaja Hyundai Ioniq 5 z večjim dosegom
Razkrita Škoda Fabia Monte Carlo