Novice

Renault Austral je eleganten in tehnološki

S tema pridevnikoma je novinca označil direktor oblikovanja znamke Renault Giles Vidal v sveži najavi, kjer so se ob fotografiranju Australove zatemnjene silhuete poigrali s svetlobo in sencami.

Najnovejši Renaultov križanec segmenta C naj bi bil ob uporabi oblikovnih značilnosti ostalih modelov znamke moderen, postaven in prestižen avtomobil. Z oblikovnimi in velikostnimi razmerji, previsoma, velikostjo koles in poudarjenima ramenskima linija so mu oblikovalci nadeli odločen, mišičast videz, ki naj bi kljub terenskemu značaju deloval uglajeno. Ob spodnjem robu karoserije teče jasno strukturirana guba, ki je nagnjena k sprednjemu delu avtomobila, s čimer na bok vnaša dinamiko. Zaradi nje naj bi Austral deloval, kot da se poganja naprej oziroma je v gibanju, tudi kadar stoji na mestu.

Gilles Vidal, direktor oblikovanja znamke Renault, je videz povzel z naslednjim opisom: »Renault Austral združuje močne oblikovne elemente, ki mu zagotavljajo dinamičen in eleganten videz. Že na prvi pogled je prepoznavna njegova kakovost. Zmanjšali smo rege na karoseriji in poravnali stike v isti ravnini, da na mah daje občutek kakovosti.«

Tehnološko plat naj bi nakazovala svetila; dve veliki zadnji luči v obliki nasproti obrnjenih črk C se stikata z zaščitnim znakom, prednji del pa pritegne z vpadljivima žarometoma in masko. Pri tem so uporabili mikro optično tehnologijo iz modela Mégane E-Tech Electric, kjer ima plošča iz pleksistekla črte in vzorce vgravirane neposredno na površini in v njeni notranjosti. Ko je osvetljena s svetilnimi diodami, gravirani deli zasijejo.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Renault.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Renault Austral je eleganten in tehnološki"


1 leto 4 meseci nazaj

Še ena generična povišana gajba.

 
Po treh letih ponovno avtomobilski salon v Detroitu
Hibridni Niro v novi generaciji še učinkovitejši