Novice

Renault Austral v zaključni fazi testiranj

Novi Renaultov športni terenec v kamuflažni preobleki vstopa v zadnjo fazo testov ter začenja preizkusne vožnje po evropskih cestah.

Novi Renault Austral se bliža zadnji fazi končnih preizkusov delovanja, v katerih bodo poskrbeli za fine nastavitve motorja in ostalih sklopov avtomobila. Tekom potrditvenih testov naj bi s približno sto vozili po evropskih cestah prevozili dva milijona kilometrov. Okrog 900 voznikov bo po javnih cestah Francije, Španije, Nemčije in Romunije prevozilo 600 tisoč kilometrov v realnih prometnih razmerah, nadaljnjih 1,4 milijona kilometrov pa naj bi prevozili na zaprtih preskusnih stezah.

Z vožnjami po javnih cestah naj bi še dodatno preverili veljavnost predhodno opravljenih preverjanj, celoten cikel preizkusnih voženj pa bo namenjen še preverjanju finih nastavitev konstrukcijske osnove CMF-CD3 ter delovanja in nastavitev motorjev. Istočasno bodo na testu udobnost vzmetenja in zvočna izolacija ter delovanje pomagal za vožnjo.

Za pogon novega Renaulta Austral bo skrbela paleta bencinskih motorjev v kombinaciji s hibridno tehnologijo in z do 150 kW največje moči. Večina kombinacij bo na voljo z motorno opcijo najnovejše generacije hibrida E-Tech, sestavljene iz 1,3-litrskega motorja TCE in 12-voltne tehnologije blagega hibrida, prvič pa bo na voljo tudi 1,2-litrski TCE, uparjen z blagim hibridnim sklopom z napetostjo 48 V.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Renault.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Sonyjev koncept električnega križanca
Dolgoročno sodelovanje Stellantisa in Amazona