Novice

Dolgoročno sodelovanje Stellantisa in Amazona

V okviru dogovora naj bi Amazon razvil novo multimedijsko-informacijsko platformo, ki bo na voljo v električnih modelih skupine Stellantis.

Sodelovanje in izmenjava znanja ter izkušenj naj bi sicer potekala na številnih področjih, prvenstveno pa je dogovor sklenjen s ciljem zasnove novega multimedijsko-informacijskega sistema, ki naj bi ga kupcem ponudili v letu 2024. Novi STLA SmartCockpit naj bi temeljil na programsko podprti platformi in naj bi ga v prihodnosti vgradili v milijone vozil pod okriljem Stellantisovih znamk. STLA SmartCockpit naj bi med drugim podpiral brezžično posodabljanje in uporabo aplikacij na osnovi umetne inteligence ob možnosti glasovnega upravljanja s pomočjo digitalne pomočnice Alexa.

Poleg tega naj bi novi sistem omogočal integracijo z Amazonovimi sistemi pametnih hiš in stanovanj, saj naj bi bil omogočen obojestranski nadzor in spreminjanje nastavitev, tako doma kot tudi v avtomobilu. Obenem naj bi uporaba Amazonovih izdelkov, namensko zasnovanih za uporabo v avtomobilu, omogočila Stellantisu možnost dodatnega razvoja ter prilagoditev aplikacij in funkcionalnosti v odvisnosti od njihove uporabe.

Po besedah izvršnega direktorja Andya Jassya se pri Amazonu veselijo, da bodo s Stellantisom sodelovali pri transformaciji, ki se trenutno dogaja v avtomobilski industriji. Z njihovimi rešitvami, ki na novo postavljajo merila uporabniške izkušnje v vozilih, bo Stellantis lahko pospešeno širil ponudbo povezanih in personaliziranih storitev, ki bodo na voljo uporabnikom njihovih vozil.

Pri Stellantisu še razkrivajo, da bodo strokovnjaki, zadolženi za razvoj novega multimedijsko-informacijskega sistema tesno sodelovali s podjetjem Mobile Drive, ki ga je Stellantis lani ustanovil s podjetjem Foxconn. Za povečanje učinkovitosti bodo vsi sodelujoči povezani preko Amazonovih storitev v oblaku, v katerega naj bi za lažjo dostopnost do podatkov povezali tudi novo razvite platforme. Amazon naj bi postal tudi prvi uporabnik njihovega baterijsko gnanega električnega dostavnika Ram ProMaster, ki bo predstavljen v letu 2023. Pri Amazonu naj bi ga uporabljali za dostavo od vrat do vrat širom Združenih držav Amerike, letno pa naj bi jim Stellantis dobavil več tisoč enot.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Stellantis.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Renault Austral v zaključni fazi testiranj
Električni naslednik Volva XC90 že z avtonomno tehnologijo