Novice

Sonyjev koncept električnega križanca

Na sejmu potrošniške elektronike v Las Vegasu je Sony predstavil koncept električnega križanca Vision-S 02.

Sony je letošnji sejem potrošniške elektronike CES med drugim izkoristil za predstavitev njihovega drugega avtomobilskega koncepta. Predstavljeni koncept električnega križanca dolžine 4,89 m nekoliko spominja na Teslin Model X in ima sedemsedežno zasnovo ter enake možnosti povezljivosti kot pred dvema letoma predstavljeni koncept limuzine Vision-S. Nadgrajena povezljivost in kompatibilnost s tehnologijo 5G naj bi omogočala brezžične posodobitve in daljinski nadzor nad vozilom, ki mu pri znamki Sony pripisujejo velik pomen, saj bo to ena od ključnih tehnologij, ki bo omogočala avtonomno vožnjo.

Kot je pri znamki, ki se ukvarja z zabavno elektroniko, skoraj samoumevno, bodo vozniku in potnikom tudi v novem konceptu ponudili multimedijski sistem, ki bo omogočal vrhunsko izkušnjo z zvočniki vgrajenimi v sedežih. Za podajanje informacij in ogled zabavnih vsebin bo na voljo spredaj nameščen panoramski zaslon ter ločeni zasloni za potnike na zadnjih sedežih.

Čeprav podrobnosti o električnem pogonskem sklopu zaenkrat še ne razkrivajo, naj bi bil tudi predstavljeni koncept križanca zasnovan na električni platformi podjetja Magna Steyr, ki predstavlja osnovo tudi konceptu Vision-S. Vision-S naj bi poganjal električni pogonski sklop, sestavljen iz dveh električnih motorjev sistemske moči 200 kW, ki naj bi omogočal pospešek iz mirovanja do 100 km/h v 4,8 s in najvišjo hitrost 239 km/h.

Pri podjetju Sony so za pomlad najavili ustanovitev novega oddelka Sony Mobility, v okviru katerega naj bi razvijali tehnologijo umetne inteligence in robotiko, obenem pa naj bi raziskovali možnosti vstopa med ponudnike električnih vozil.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority. Foto in video: Sony.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nove ultrahitre polnilnice Ionity na naših cestah
Renault Austral v zaključni fazi testiranj