Novice

Renault Clio in Twingo I Feel Slovenia po meri slovenskih kupcev

Sodelovanje Revoza, Renault Nissan Slovenija in Urada Vlade RS za komuniciranje kot skrbnika blagovne znamke I Feel Slovenia je že drugič prispevalo k oblikovanju posebne serije avtomobilov za lokalne kupce.

Serija vozil I Feel Slovenia naj bi po zagotovilih partnerjev predstavljala najboljše, kar premore slovenska avtomobilska industrija ter ponudila kupcem modelov Twingo in Clio optimalno kombinacijo opreme v njunih segmentih vozil. Blagovno znamko I Feel Slovenia so partnerji že leta 2017 povezali s kvalitetami Renault Clia četrte generacije iz novomeškega Revoza. Zdaj sodelovanje nadgrajujejo z aktualno peto generacijo Clia ter razširjajo z modelom Twingo, ki bo v omejeni seriji na voljo tudi z električnim pogonom.

Twingo I Feel Slovenia

Twingo I Feel Slovenia (14)Posebna serija modela Twingo je na voljo z bencinskim motorjem SCe 65 ali elektromotorjem R80 z močjo 60 kW. Ob šestih karoserijskih barvah v ponudbo dodaja ekskluzivno oranžno Valencia, zunanjost pa lahko kupci nadgradijo še z opcijskimi okrasnimi nalepkami na boku in strehi vozila (Full Pack: okrasne nalepke diagonalno potekajo čez vrata in streho ter so na voljo v dveh kontrastnih barvah z barvo karoserije; Light Pack: okrasni črti kontrastne barve potekata vzdolž celotnih stranic od žarometov do zadnjih luči). Spremenjena so še platišča (brušena in pobeljena lita 16-palčna platišča z oranžnimi pokrovčki vijakov) in dodani beli vstavki na maski.

V notranjosti serijo zaznamujejo prevleke iz kombinacije imitacije usnja in tkanine z oranžnimi črtami na prednjih sedežih ter številni drugi oranžni dekorativni elementi (obroba ročice menjalnika, okrasni šivi na oblogah vrat). Poseben motiv se ponovi na armaturni plošči, kjer je sredinsko nameščen 7-palčni zaslon infozabavnega sistema Easy Link. Dodani so še predal “Flexi-Case” pod zadnjima sedežema, usnjen volanski obroč in ročica menjalnika, regulator in omejevalnik hitrosti, električno nastavljivi in ogrevani zunanji ogledali ter oznake I Feel Slovenia na prtljažnih vratih.

Renault Twingo SCe 65 I Feel Slovenia je na voljo po ceni 12.590 evrov (že vključen popust), Renault Twingo Electric I Feel Slovenia pa od 15.090 evrov (polna cena 23.590 evrov, zmanjšana za popust v višini 2.500 evrov in subvencijo Eko sklada v višini 6.000 evrov).

Clio I Feel Slovenia

Renault Clio I Feel Slovenia (4)Posebna serija v Cliu nadgrajuje paket opreme Intens, ki so zunaj dodali dodatno zatemnjena stekla zadaj, posebna 17-palčna platišča, kromiran nastavek izpušne cevi, kontrastno obarvani zunanji ogledali, paket Look v sijajno črni, kromirano masko ter prednji meglenki v tehniki LED. Notranjost je v črni barvi, v kombinaciji blaga in imitacije usnja. Med opremo so še parkirni senzorji spredaj in zadaj s 360-stopinjskim sistemom kamer, sistem Multi Sense s 7-palčnim zaslonom na dotik, samodejna parkirna zavora s funkcijo zadrževanja vozila ob speljevanju v klanec, samozatemnitveno vzvratno ogledalo, sredinska konzola z naslonom za roke ter sistem prepoznave prometnih znakov z opozorili.

Clio I Feel Slovenia bo na voljo z motorjema Tce 90 in TCe 100 LPG. Za prvega redna cena znaša 16.250 evrov, za TCe 100 LPG pa 17.050 evrov. Podrobnosti najdete v priloženem ceniku, dejanske maloprodajne cene pa pri prodajalcih znamke.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Renault.)

Mnenja uporabnikov

8 komentarjev za "Renault Clio in Twingo I Feel Slovenia po meri slovenskih kupcev"


3 leta 4 meseci nazaj

Po mojih merah bi bil clio RS.

MORDOR
3 leta 4 meseci nazaj

Sicer pa je stari tce 90 po mnenju nekaterih renultovih serviserjev boljši motor. Raje se zavrti ter je bolj zanesljiv.

3 leta 4 meseci nazaj

Ko je že debata o TCe 90. Mogoče so pa šli novemu motorju TCe 100 manjšati moč, da bi imel manjši izpust CO2?

MORDOR
3 leta 4 meseci nazaj

Zna biti tole res. Ker stari tce 90 je bil 898 kubičen ter je imel 140 Nm navora ta pa ima 160 Nm navora ter 999 kubov.

mavrica
3 leta 4 meseci nazaj

90 in 100 konjičev na 17 colih

umilave1
3 leta 4 meseci nazaj

Mene tudi zanima, zakaj so iz naftalina povlekli nazaj v ponudbo sicer dobri TCe 90 motor. Gre za kakšne zadeve s CO2 izpusti ali kaj podobnega? Še bolj pe me frapira motor SCe 65, ki ima 17s od 0-100km/h pri tem avtu. Kaj takega smo gledali pri Opel Corsi B leta 1994, še Renault 5 in Yugo Koral 60 sta imel boljši pospešek.

Sicer je pa to lep paket opreme, meni osebno manjka modra barva v ponudbi, vendar cena ne gre v višave. Škoda, da se v Revozu ne proizvaja Captur.

 
Električni Renault Twingo iz Revoza
Priključno-hibridni Audi Q3