Novice

Renault naj bi pripravljal poceni električno vozilo

Pri francoskem proizvajalcu avtomobilov se lahko pohvalijo, da je njihova linija električno gnanih vozil naletela na izjemno topel odziv med kupci. Opogumljeni z dobrimi prodajnimi številkami naj bi tako sedaj pripravljali cenovno dostopnejši električno gnan avtomobil, namenjen širši publiki.

Pri proizvajalcu s sedežem v Boulogne-Billancourtu so lahko izjemno zadovoljni s prodajo svojih električno gnanih avtomobilov, saj so v lanskem letu, skupaj s koncernskim Nissanom, obvladoval skoraj četrtinski delež evropskega trga. Tako so pri Renaultu od leta 2012 prodali že 100.000 električnih vozil, model Zoe pa je bil celo najbolj prodajano tovrstno vozilo na stari celini.

V zadnjem Renaultovem sporočilu za javnost, kjer sporočajo, da Gilles Normand z začetkom prihodnjega leta prevzema njihov oddelek električnih vozil, pa so hkrati spotoma omenili, da pripravljajo cenovno ugodnejši model. Pri tem imajo verjetno v mislih model nižjega razreda, namenjen prvenstveno kitajskemu trgu, ki naj bi predvidoma stal okrog 7 oziroma 8 tisoč ameriških dolarjev in s katerim bi lahko realizirali svoj načrt, postati največji proizvajalec električnih avtomobilov na svetu.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Renault. Foto: Gašper Pirman.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Audi spet pod drobnogledom zaradi emisij dušikovih oksidov
Aston Martin bo svoj prvi športni terenec izdeloval v Walesu