Novice

Renault ob osvežitvi modelu Megane dodaja še priključno-hibridni pogon E-Tech

Francozi so kompaktnemu modelu Megane namenili osvežitev. Poleg klasičnih oblikovnih popravkov na zunanjosti avta in v njegovi notranjosti, je najpomembnejša sprememba razširitev palete z elektrificiranim pogonom E-Tech.

Renault Megane E-Tech, kot se nova pridobitev uradno imenuje, je zaenkrat omejen samo na karoserijsko izpeljanko Grandtour, žene pa jo iz Capturja poznana kombinacija 1,6-litrskega bencinarja, dveh elektromotorjev in menjalnika brez sklopke. Nazivna sistemska moč pogonskega sklopa znaša 118 kW oziroma 160 KM, kar mu skupaj z 9,8-kilovaturno baterijo omogoča od 50 kilometrov dosega (mešan režim WLTP) do celo 65 kilometrov mestne vožnje. Francozi sicer še čakajo na uradno potrditev WLTP emisije CO2, a že zdaj pravijo, da naj ta ne bi presegla meje 40 gramov na prevoženi kilometer. Enako kot Captur tudi Megane E-Tech ponuja štiri načine delovanja hibridnega pogona – Pure za izključno električno vožnjo, MySense za najbolj učinkovito hibridno vožnjo in Sport za izkoriščanje zmogljivosti pogonskega sklopa. Četrti, E-Save, je namenjen predvsem medkrajevni vožnji, kjer njegov hibridni pogon deluje na način ohranjanja električne energije v bateriji za uporabo recimo v mestnem središču.

Spremembe na zunanjosti so opazne v novo oblikovanem prednjem odbijaču in kromiranih vključkih. Blatniki in pragova delujejo bolj poudarjeni, utripanje smernikov ima dodatek animacije, spremenjene pa so tudi zadnje luči. Nova so še 16- in 18-palčna platišča, kot tudi trije karoserijski laki, (solarno bakrena, baltsko siva in siva Highland). Renault je posodobil kokpit z osveženo podobo osrednje konzole, kjer poleg že poznanih dveh velikostih sredinskega zaslona po novem ponujajo tudi novo največjo opcijo zaslona diagonale 10,2 palcev.

Motorna paleta je razširjena z izpeljankami 1,3-litrskega turbobencinarja, ki po novem obsegajo skupno štiri možnost: TCe100, TCe115, TCe140 in TCe160. Popolnoma novi litrski TCe120 se pridružuje paleti konec leta 2020. Za vse navdušence na dizli bodo poskrbeli z dvema različicama 1,6-litrskega turboštirivaljnika, dCi95 in dCi115.

Na mesto paketa GT Line vstopa RS Line  ki bo z oblikovnimi dodatki in okraski vlekel vzporednice s pravim Meganom R.S.. Kar se tiče slednjega, pa je novost, da naj bi bil ta po novem na voljo samo še z motorjem, navitim na 220 kW (300 KM), torej z izpeljanko, ki je bila doslej rezervirana samo za močnejšo opcijo Megana R.S. Trophy. Da bo nekaj razlike med običajnim R.S. in Trophyjem, naj bi poskrbeli z omejevanjem podvozja Cup in v alkantaro odetih športnih sedežev izključno na izvedenko Trophy.

Renault bo začel s prodajo osveženega Megana letos poleti.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Renault.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Avtomobilski oglaševalci so ponovno izkoristili veliki finale NFL
Mazdina stoletnica obstoja