Novice

Dacia Duster Pick-up le v proizvodnjo?

Nedolgo nazaj so pri romunski Dacii predstavili pick-up verzijo terenskega Dusterja, ki bo izdelan izključno za romunsko energetsko podjetje OMV Petrom Group in ne bo na razpolago ostalim kupcem. A je na avtomobilskem salonu v Sao Paulu Renault predstavil študijo Duster Oroch, ki bi lahko šla v kratkem tudi v redno proizvodnjo.

Novo Renaultovo študijo so izrisali v Renaultovem oblikovalskem centru za Latinsko Ameriko v Sao Paulu, pri čemer so vzeli za osnovo terenskega Dusterja. Pri tokratni študiji Duster Oroch gre za prostočasno vozilo s precej robustnim videzom ter prostorom za pet potnikov. Model bi bil v prvi meri namenjen južnoameriškemu trgu, kjer Pick-upi predstavljajo kar 75% delež lahkih gospodarskih vozil, kar je nekaj več kot 920.000 vozil. Zaradi tega so se pri Renaultu odločili, da za omenjeni trg razvijejo v bližnji prihodnosti vsaj dva nova pick-up modela.

Laurens van den Acker, glavni oblikovalec pri Renaultu, ob tem pravi, da so pri tokratni študiji upoštevali vse dizajnerske karakteristike, značilne za trge Latinske Amerike. Avto pa se ponaša z energičnimi in hkrati robustnimi linijami. Študija ima nameščeni popolnoma integrirani strešni letvi, ki ščitita panoramsko strešno okno, zadnji del pa je zasnovan za varno spravilo opreme za kajtanje. Avtomobil je izdatno oddaljen od tal, obut je v pnevmatike dimenzije 255/60 R18, med opremo pa se najdeta dve zadenjski kameri, ki ju je moč rotirati preko upravljalnika v kabini.

Avtomobilizem.com (Vir: autoblog.com. Foto: Renault)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Dacia Duster Pick-up le v proizvodnjo?"


ucmanster
9 leta 5 meseci nazaj

super! najboljši renault!

 
25. novembra prihaja nabriti Subaru Forester STi
Pri Oplu zamenjujejo enoprostorske modele s križanci