Novice

Novi SsangYongovi študiji

Medtem ko je korejski SsangYong, ki je v 70 odstotnem lastništvu indijskega podjetja Mahindra&Mahindra Ltd. (M&M), šele pred kratkim predstavil na naših tleh povsem novi športno uporabni Tivoli, pa je na njegovi osnovi pripravil že dva povsem nova konceptna modela.

SsangYong bo na prihajajočem avtomobilskem salonu ob reki Majni pokazal ljudstvu dva povsem nova konceptna modela, zasnovana na Tivolijevi platformi. Prvo idejno vozilo, za korejskega proizvajalca malce suhoparno poimenovano XAV-Adventure, je sicer videti na moč podobno konceptu XAV, ki so ga predstavili v začetku tega leta. Korejci ob tem dodajajo, da gre pri omenjenem prevoznem sredstvu za »modernejšo in muskulatornejšo reinterpretacijo« (karkoli s tem že mislijo) kompaktnega Koranda.

Pri drugem prototipnem štirikolesniku, ki sliši na ime XLV-Air, pa gre za predprodukcijski podaljšan Tivoli, ki se bo v serijski opravi pojavil že prihodnje leto. Raztegnjeni Tivoli se bo lahko pohvalil s precej radodarneje odmerjenim prtljažnim prostorom, pod motornim pokrovom pa bodo brneli enaki agregati kot pri krajši verziji (1,6-litrski bencinski ter 1,6-litrski turbodizelski). Dizelski motor, ki se lahko pohvali s 115 »konji« ter najvišjo navorsko vrednostjo 300 Nm med 1.500-2.500 vrtljaji, bo sicer prav tako prikazan javnosti na omenjeni avtomobilski razstavi.

Avtomobilizem.com (Vir: carscoops.com. Foto: SsangYong.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Renault s konceptom Alaskan napoveduje velikoserijski poltovornjak
BMW največkrat fotografiran na Instagramu