Novice

Renaultov Mobilize pokriva storitve s področja mobilnosti in energije

Mobilize predstavlja eno od štirih novih poslovnih enot v okviru skupine Renault, ki bo ponujala storitve na področju mobilnosti, energije in podatkov drugim znamkam in partnerjem.

Novoustanovljena znamka Mobilize cilja na stranke, ki želijo uporabljati trajnostne, okolju prijazne storitve mobilnosti. Predstavlja odgovor na potrebe uporabnikov ter spodbuja nastanek novih trajnostno usmerjenih energijskih ekosistemov.

Znamka Mobilize ponuja nove rešitve prevoza oseb in blaga med željenimi relacijami z ali brez vozila in združuje dejavnosti skupine Renault na področju rešitev mobilnosti, energije in podatkov, ter ob tem izrablja strokovno znanje RCI Bank & Services na področju financiranja, upravljanja in optimiziranja voznih parkov. Cilj je spodujanje novih partnerstev in odprtja novih ekosistemov, kar naj bi pomagalo avtomobilski panogi premagovati izzive na področju zmanjševanja razkoraka med uporabo in stroški vozila ter ohranjanja njegove vrednosti, obenem pa prispevati k doseganju ciljev v zvezi z ničnimi izpusti CO2.


Clotilde DELBOSIzvršna direktorica znamke Mobilize Clotilde Delbos je povedala »Z velikim zanosom bomo spremljali preobrazbo avtomobilskega sveta, ki se bo od lastništva premaknil k uporabi, kjerkoli in kadarkoli boste imeli potrebo po tem. Onstran avtomobilov bo Mobilize ponujal široko paleto inovativnih storitev na področjih mobilnosti, energije in podatkov. Z raznimi partnerstvi bomo nenehno poskušali maksimirati rabo avtomobila s poenostavljenimi, bolj trajnostnimi in dosegljivimi potmi za potnike in blago, ob tem pa zmanjševali vplive na okolje.«


Z namenom doseganja ogljične nevtralnosti bo znamka Mobilize zavezana h krožnemu gospodarstvu in omogočanju podaljšanja življenskega cikla vozil, kjer bodo svoje znanje prispevali inženirji skupine Renault s področja električnih vozil. Vlagati nameravajo v razvoj energetskega ekosistema, ki bo poleg upravljanja vrednosti življenskega cikla baterij obsegal razvoj pametnih in naprednih rešitev polnjenja in shranjevanja energije. Za spodbudo prehodu na električna vozila že razvijajo kartico za polnjenje, ki strankam omogoča enostavno iskanje javnega polnilnega mesta ter plačilo s pomočjo enotnega plačilnega sistema, preko podružnice Elexent pa bodo ponujali poenostavljen dostop do polnilne infrastrukture na celotnem področju Evrope.

S potencialom več kot 6.000 pooblaščenih prodajnih mest na področju Evrope naj bi bil Mobilize zmožen ponuditi rešitve mobilnosti za uporabo od ene minute do več let, obstoječi portfelj zagonskih podjetij s področja mobilnosti in energije pa nameravajo izkoristiti za soustvarjanje najboljših rešitev za svoje stranke.

Portfelj storitev bo obsegal:

  • uporabo lastnih ekip za inženiring in snovanje namensko zasnovanih električnih vozil, ki bodo modularna in namenjena intenzivni rabi;
  •  enostavnejšo nabavo voznih parkov s storitvami financiranja RCI Bank & Services;
  •  optimalno razpoložljivost in uporabo vozil, zahvaljujoč programskim platformam, namenjenih mobilnosti, podatkom in umetni inteligenci;
  •  storitve vzdrževanja in recikliranja za vozila voznih parkov v souporabi.

2021 - Mobilize EZ-1 PrototypeNa razkritju načrtov za prihodnost so predstavili prvi prototip električnega avtomobila Mobilize EZ-1 za mobilnost v souporabi. Prototip EZ-1 je nova rešitev mestne mobilnosti in bo deležen inovativnega trženja, saj bodo uporabniki plačevali le uporabo glede na čas ali prevožene kilometre. Avtomobil je povezljiv in dostopen brez ključa, z uporabnikom pa se sporazumeva preko njegovega pametnega telefona. Z dolžino le 2,3 m je namenjen prevozu dveh potnikov, zahvaljujoč inovativnemu sistemu zamenjave baterij pa bo, kot alternativa tradicionalni polnilni infrastrukturi, omogočena neprestana uporaba avtomobila. EZ-1 je zasnovan z upoštevanjem načel krožnega gospodarstva, materiali za njegovo izdelavo pa v 50 odstotkih predstavljajo reciklirane snovi. Na koncu njegovega življenskega obdobja bo, zahvaljujoč zmožnostim obrata Flins Re-Factory, možno reciklirati kar 95 odstotkov materialov vozila.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Renault.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
CES letos malo drugače
EQA je Mercedesov najmanjši električni križanec