Novice

Renaultov naslednji elektromobil bo križanec K-ZE

Novinec, katerega prihod so napovedali septembra lani s študijo Concept K-ZE se bo otresel konceptne oznake in zapeljal najprej v prodajne salone na Kitajskem.

Za avtomobilski salon v Šanghaju so Francozi napovedali predstavitev čisto novega Renaulta K-ZE. Črki ZE pri tem jasno namigujeta na njegovo baterijsko električno zasnovo pogona. Medtem ko naj bi mu ta omogočala največ 250 km dosega z eno polnitvijo po standardu NEDC, bo v resničnem svetu treba računati na doseg z enim polnjenjem nekje med 150 in 200 km.

Črka K v imenu močno spominja na malega Kwida, pri čemer se zdi, da so oblikovalci dobili navdih tudi v njegovem videzu. Mersko bo K-ZE umeščen med večji Captur in Twingo.

Na ostale tehnične podrobnosti o novincu bo treba počakati še do prihodnjega tedna, ko 16. aprila odpre vrata mednarodni avtomobilski salon v Šanghaju in bodo razkrili več informacij.

Že zdaj pa je znano, da bo K-ZE sprva naprodaj na kitajskem trgu, kasneje pa naj bi ga ponudili drugim trgom širom sveta, ki kažejo dovolj veliko navdušenost do malih električno gnanih križancev.

Na fotografijah je prikazan K-ZE Concept.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Renault.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Hyundai napovedal prihod malega križanca Venue
Carlos Ghosn nagovoril javnost