Novice

Jeep v Evropi kmalu brez klasično gnanih modelov

Še v letošnjem letu naj bi na evropskih trgih z izjemo Italije iz svoje prodajne ponudbe umaknili vse modele, ki jih poganjajo motorji z notranjim zgorevanjem in niso bili deležni elektrifikacije.

Ob dejstvu, da je celotna paleta modelov znamke Jeep, ki je na voljo evropskim kupcem, že tako ali drugače elektrificirana, so se pri znamki odločili, da v letošnjem letu prenehajo s prodajo modelov brez podpore elektrifikacije. Evropskim kupcem (z izjemo Italije) bodo posledično kmalu na voljo le modeli s tehnologijo blagega (E-Hybrid) ali priključnega hibrida (4xe), ki se jim bo v bližnji prihodnosti pridružila še paleta baterijsko gnanih modelov.

Evropskim kupcem bodo ponudili tudi priključno-hibridno različico modela Grand Cherokee, ki se kot četrti model znamke pridružuje modelom Renegade, Compass in Wrangler z oznako 4xe. Slednjega od letos v Evropi ponujajo le v različici priključnega hibrida, v pripravi pa naj bi bila tudi njegova povsem električna različica, ki bi lahko izhajala iz koncepta Magneto. Paleto dopolnjujeta še modela Renegade E-Hybrid in Compass E-Hybrid, ki so ju predstavili pretekli mesec in ju poganja kombinacija 1,5-litrskega bencinskega motorja v navezavi z 48-voltno tehnologijo blagega hibrida.

Cilj znamke Jeep je, da bodo elektrificirana vozila do leta 2025 predstavljala vsaj 70 odstotkov njihove globalne prodaje, kar naj bi dosegli tudi s predstavitvijo baterijsko gnanih električnih modelov v vseh najpomembnejših segmentih športnih terencev. Kot so potrdili pri Stellantisu, bo prvi povsem električni Jeep razkrit tekom prihodnjega leta. Po nekaterih informacijah naj bi v prihodnosti pri znamki Jeep načrtovali širitev na nove segmente, pričenši z manjšim električnim športnim terencem.

Izvršni direktor znamke Jeep Christian Meunier ob tem poudarja, da imajo ob pospešenem uvajanju elektrifikacije v mislih tudi ponudbo učinkovitih štirikolesnih pogonov in svobode, ki jo takšen pogon omogoča. Dodaja še, da ni vse le v omejevanju izpustov, temveč je poudarek tudi na izboljšavah zmogljivosti modelov, ki bodo nudili še več zabave in navdušenja ob trajnostni zasnovi in tihi terenski vožnji.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Jeep.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Toyota in Yamaha z zmogljivim motorjem na vodik
Renaultova nova oblikovalska študija