Novice

Rimac naj bi kupoval Bugatti, vpleteni brez komentarja

Britanski Car je prvi objavil novico, da naj bi se hrvaško podjetje Rimac Automobili s skupino Volkswagen pogajalo o nakupu znamke Bugatti.

Po pisanju svetovnih avtomobilskih medijev, ki so medtem na široko povzeli zanimivo novico, naj bi bolj kot za dejanski nakup šlo za menjavo Bugattija za večji lastniški delež Porscheja v Rimcu. Naj spomnimo, Porsche je pred približno letom dni povečal začetni 10-odstotni delež na 15,5 odstotkov ter s tem potrdil svoje zaupanje v razvojno vizijo Rimca. Med investitorji v podjetju Rimac, ki bi se jim v primeru izpeljave opisanega posla precej spremenil položaj, so Hyundai, Jaguar, Koenigsegg, Camel Group in Magna. Trenutno je največji lastnik še vedno ustanovitelj Mate Rimac, ki bi z Bugattijem med drugim pridobil tudi sodobno proizvodnjo v francoskem Molsheimu.

Kolikšen delež hrvaškega visokotehnološkega podjetja bi bil potreben za znamko Bugatti, trenutno seveda ni jasno, ugibanja pa segajo okrog tretjine vrednosti podjetja Rimac Automobili. Izvršni direktorji naj bi posel že potrdili, svoje pa bi moral v tem primeru dodati še nadzorni odbor skupine Volkswagen. Kljub temu, da je zgodba ravno prav zanimiva in verjetna, je vodja komunikacij pri Bugattiju Tim Bravo izjavil, da podjetje ne komentira govoric, hkrati pa poudaril, da je podjetje v preteklih dveh letih poslovalo pozitivno in naj bi v letošnjem letu, kljub pandemiji, celo presegli lanske prodajne številke. Enak odgovor so hrvaški mediji prejeli od predstavnice za stike z javnostmi podjetja Rimac Automobili.

Sicer pa Bugatti ni edina znamka, ki se ji bo morda odrekla skupina Volkswagen, saj naj bi razmišljali tudi o usodi Lamborghinija, Seata (repozicioniranje in ponovna združitev s predvidoma nadrejeno znamko Cupra), Ital Design, Bentley in Ducati. Po drugi strani je nemški Spiegel objavil, da naj bi se zanimali za nakup 15-odstotnega deleža podjetja Sixt, ki je svojo primarno dejavnost oddaje avtomobilov v najem pred kratkim razširilo na storitve mobilnosti (souporaba, prevozi).

Atomobilizem.com (Vir: Car, Autoblog, Carscoops, Index. Foto: Bugatti, Rimac.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Kijina električna ofenziva
Suzuki širi modelno paleto s hibridnim karavanom Swace