Novice

Kijina električna ofenziva

Pri južnokorejskem proizvajalcu imajo precej smele načrte, saj želijo postati v naslednjih nekaj letih eden največjih proizvajalcev električnih vozil na zemeljski obli. Že sedaj pa so pokazali prvi obris sedmih popolnoma novih električno gnanih modelov, ki naj bi jih lansirali do leta 2027.

Pri znamki Kia so že v začetku tega leta predstavili svojo srednjeročno in dolgoročno strategijo (Plan S), ki je namenjena postopnemu prehodu k električnim vozilom in mobilnostnim rešitvam. Do konca leta 2025 naj bi tako ponudili kupcem kar 11 popolnoma novih električnih modelov, s katerimi si želijo osvojiti 6,6-odstotni tržni delež na globalnem trgu električnih vozil. In da bi to tudi dosegli, namenjajo omenjeni strategiji kar 25 milijard ameriških dolarjev, kar naj bi jim zagotovilo vodilni položaj na področju elektrifikacije.

Že sedaj pa so razkrili prvo skico sedmih novih električno gnanih modelov, med katerimi je moč opaziti štiri športno uporabne križance. Prav vsi prihajajoči modeli naj bi bazirali na koncernski modularni platformi (E-GMP), namenjeni izključno električnim vozilom.

Pri znamki so sicer v zadnjih devetih letih, odkar so predstavili svoje prvo električno vozilo (Ray EV), prodali okrog 100.000 tako gnanih vozil, kar pa želijo dodobra preseči v naslednji dekadi. Do leta 2029 namreč želijo postati celo največji proizvajalec električnih vozil s kar 25-odstotnim tržnim deležem.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Kia.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Ferrari Portofino M je nadgradnja osnovnega modela
Rimac naj bi kupoval Bugatti, vpleteni brez komentarja