Novice

Scenic predstavlja nov košček v mozaiku Renaultovih modelov

Organizatorji avtomobilskega salona v Ženevi so po nesreči razkrili eno najbolj pričakovanih vozil, ki bo zapeljalo pod žaromete.

Le največji optimisti so verjeli, da bo Renault sledil videzu zapeljivega in atraktivnega koncepta R-Space, ki ga je francoski proizvajalec predstavil leta 2011. Zunanji videz je skoraj identičen, četrta generacija Scenica ima v primerjavi s konceptom malce višje vzmetenje, inženirji pa so odstranili le samomorilska vrata.

Mnoge nove oblikovne značilnosti in razmerja dajejo novemu Scenicu dinamičen videz. V primerjavi s Scenicom 3 ima večji odmik od tal in krajši previs zadaj, v skrajne vogale potisnjena kolesa in razširjena koloteka spredaj in zadaj pa mu zagotavljajo posebno čvrsto držo. Dinamičnost oblike je poudarjena tudi z domiselno slogovno izvedbo stranic. Novi Scenic ima spredaj tudi prepoznaven novi svetlobni pečat zaradi luči s svetilnimi diodami v obliki zrcalno postavljenih črk C, ki imajo v bolje opremljenih različicah vgrajeno tehnologijo LED Pure Vision.

Tako kot večji Espace, bo verjetno tudi Scenic v svojem tržnem nastopu predstavljal povezavo med prostornim enoprostorcem in terenskimi elementi ter vse skupaj podkrepil s povečano splošno uporabnostjo.

Novi Scenic sloni na najnovejši koncernski arhitekturi CMF, ki si jo deli z modelom Megane. S svojimi dimenzijami se bo uvrstil med priljubljenega Capturja in Kadjarja, prav tako pa naj bi bil tam s ceno. Motorno ponudbo bodo sestavljali različni bencinski in dizelski agregati, med njimi bo predvidoma najbolj popularen 1,6-litrski agregat v kombinaciji z ročnim 6-stopenjskim menjalnikom.

Še letos naj bi običajni različici sledila daljša izvedba Grand Scenic, ki bi lahko luč sveta ugledala septembra na avtomobilskem salonu v Parizu.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Renault.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Skrivnostni Volkswagen z novim konceptom
Prenovljeni Volkswagen Up! z novim trivaljnikom