Novice

Še bolj učinkovita prenovljena Toyota Corolla

Evropi namenjena Toyota Corolla s prenovo poleg manjših lepotnih popravkov dobiva najnovejšo generacijo hibridnega pogonskega sklopa.

Toyota je razkrila prenovljeno različico modela Corolla za evropski trg. Poleg pete generacije hibridnega pogonskega sklopa so priljubljenemu modelu namenili nekaj osvežitve tudi na področju vgrajenih tehnologij.

Dvanajsta generacija Toyote Corolla, ki je bila predstavljena pred štirimi leti, s prenovo na sredini življenjskega cikla stopa v korak s časom. Pri Toyoti so se odločili, da bo Corolla na voljo le v hibridni različici, saj po prihodu osveženega modela na trg v ponudbi ne bo več  motorjev na notranje zgorevanje brez hibridne tehnologije, prav tako pa zaenkrat ne napovedujejo popolnoma električne različice tega modela.

Toyota Corolla s prenovo sicer dobiva le manjše popravke videza zunanjosti, ki so na prvi pogled precej neopazni. Najbolj opazne spremembe so na sprednjem delu, poleg treh novih barvnih odtenkov pa so ji namenili tudi nova platišča. Ob izbiri višjih nivojev opreme bodo na voljo dvojni LED žarometi s prilagodljivim svetlobnim snopom (AHS), športna izvedenka GR Sport pa poleg spremenjenih športnih sedežev dobiva nov zadnji odbijač in 18-palčna platišča iz aluminija.

Notranjost je osvežena v skladu s trenutnimi trendi z uporabo novih materialov in barvnih kombinacij. Digitalna instrumentna plošča z zaslonom velikosti 12,3 palca, ki bo standardno na voljo že pri srednjem nivoju opreme, bo ponujala možnost izbire štirih načinov prikaza – Casual, Smart, Sport in Tough. Na sredinskem delu armaturne plošče je nameščen 10,5-palčni zaslon informacijsko-multimedijskega sistema, ki podobno kot v Corolli Cross združuje povezano navigacijo in izboljšano podporo glasovnemu upravljanju s prepoznavo naravnega govora. Večjo varnost bo ob izbiri paketa T-Mate zagotavljala zadnja generacija asistenčnih in varnostnih sistemov Toyota Safety Sense, ki bodo lahko deležni brezžičnih posodobitev, napredna povezljivost pa bo omogočala tudi dostop do palete povezanih storitev preko aplikacije MyT.

Največja sprememba prenove je pri pogonskih sklopih, saj nova Corolla dobiva peto generacijo hibridnega pogonskega sklopa, ki bo na voljo z 1,8- in 2,0-litrskim bencinskim motorjem. Učinkovitost povečuje nova zasnova električnega motorja in krmilne enote v kombinaciji z zmogljivejšo litij-ionsko baterijo, pogonski sklop pa je, v odvisnosti od izvedbe, lažji do 18 kilogramov. Kombinacija z 1,8-litrskim motorjem ponuja 104 kW (140 KM) sistemske moči in omogoča pospešek iz mirovanja do 100 km/h v 9,2 s, pogonski sklop z dvolitrskim motorjem pa razvije 146 kW (196 KM) in ponuja pospešek iz mirovanja do 100 km/h v 7,5 s. Izboljšave prinašajo še bolj nadzorovano in zvezno pospeševanje, kot rezultat nižjih vrtljajev motorja ob pospeševanju pa je novi pogonski sklop tišji v primerjavi s prejšnjo generacijo hibridnih pogonov.

Prenovljena Toyota Corolla bo evropskim kupcem na voljo v kombilimuzinski, limuzinski in karavanski različici v prvem četrtletju prihodnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir: Toyota, Carscoops. Foto: Toyota.)

Mnenja uporabnikov

13 komentarjev za "Še bolj učinkovita prenovljena Toyota Corolla"


1 leto 10 meseci nazaj

Motor 1.8 je bulletproof, še iz Priusa, je pa dobrodošlo, da dobi več konj. Z 2.0 načeloma ni nobenih pripomb, le pri 1.8 je malce glasen, ko se ga pohodi, v 95% vožnje pa neslišen.

mito3000
1 leto 10 meseci nazaj

2.0 motor je zelo dober za vozit. 1.8 je res samo za zelo umirjene voznike. Morda bo v novi verziji bolje saj je to nabijanje vrtljajev ob vsakem pospesevanju preveč moteče. Če bi imel bolj všečno armaturko bi bil že doma v garaži namesto Mazde CX30.

1 leto 10 meseci nazaj

Avto, ki se je v zadnjem letu in pol ko je prišla nova yaris podražil iz 21 k na 25k za osnovni model terra. Sodelavec pa je 2018 kupil 2.0 ta močno corollo, Luna oprema, za 23 k. Evo kle smo…

xxl
1 leto 10 meseci nazaj

Žal, niso pa edini. Prejšnji T-Roc se je podražil za cca 5000 €.

tha_man
1 leto 10 meseci nazaj

Specifikacije so zanimive, sploh pri 1.8 je kar konkretna razlika v pospešku. Sicer šele čez slabo leto (bo pa malo prej Corolla Cross). Nič ne bi škodilo, če bi izboljšali tud zvočno izolacijo, ta se mi je zdela v Corolli eden večijh minusov.

1 leto 10 meseci nazaj

Za hibrida ne vem ker imam bencinarja ampak pri meni je motor praktično neslišen. Bi pa lahko bili bolje izolirani koloteki. Sploh original gume so glasne. Ko sem dal zimske je bila razlika očitna. Sicer pa super avto. Kar pa se tiče cen…….ponorele povsod. Torej ne ostane drugega kot to zvozit do kraja.

tha_man
1 leto 10 meseci nazaj

Ja koloteki so problem. Lani sem en dan enega za drugim po isti cesti peljal XCeed, Peugeot 2008, Formentor in Corollo hibrid in je Corolla na avtocesti kar opazno izstopala z glasnostjo, skozi tunel je blo že kar moteče. Slabša izolacija se sicer opazi že pri nižji hitrosti, če asfalt ni ravno idealen. Drugače je fajn za vozit in mi je eden bolj všečnih avtov.

emozul
1 leto 10 meseci nazaj

Avto, ki ga bom šel sigurno pogledat in vozit.

 
Mercedes-AMG predstavil cestni dirkalnik s tehnologijo Formule 1
Magna z zanimivo inovacijo