Novice

Še uradno: Mercedes-Maybach G 650 Landaulet

Pri Mercedes-Maybachu so tudi uradno predstavili novo prestižno različico razreda G, ki po svoji ekskluzivnosti sledi izjemnima modeloma G63 AMG 6×6 in G500 4×4².

Pošastni terenec je šele peti model, ki so ga ustvarili pri posodobljeni Mercedesovi znamki Maybach in njen prvi terenec. Izdelali bodo le 99 primerkov, ki bodo popolno združevali ekstremne terenske zmogljivosti z brezkompromisnim razkošjem. Pod zapeljivo kovino modela G650 Landaulet je nameščen šestlitrski dvanajstvaljni biturbo AMG agregat s 463 kilovati moči in 1.000 njutnmetri navora. Zaradi portalnih osi, ki so si jih sposodili pri obeh bratih, je zmožen premagati kakršenkoli teren. Dodatno so nanj namestili še tri diferenciale s 100-odstotno zaporo in preklopno enoto, namenjeno terenski vožnji z nizkim razmerjem prestav. Da gre za pravo zver, pričata podatka o 450-milimetrski oddaljenosti od tal in ogromnih pnevmatikah dimenzij 325/55 R22.

Kot sporoča njegovo ime, so na zadek G650 Landauleta namestili zložljivo platneno streho. Potnika na zadnjih sedežih lahko uživata v neoviranem pogledu in neprecenljivi izkušnji na sedežih, prevzetih iz prestižnega razreda S. Potnika lahko tako uživata v masaži ali segrejeta pijačo v ogrevanih držalih za pijačo, iz osrednje konzole pa se lahko izvleče majhna mizica, ki dviguje splošno uporabnost. V primerjavi z običajnim razredom G so podaljšali medosno razdaljo za 578 milimetrov ter s tem zagotovili dovolj razkošen prostor za noge obeh potnikov.

Bogati kupci, ki bodo za primerek odšteli več kot 450.000 evrov, se bodo lahko odločali med tremi barvami platnene strehe in štirimi barvami karoserije.

Če vas G650 Landaulet izredno zanima, bo postavljen na ogled na avtomobilskem salonu v Ženevi.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Mercedes-Maybach.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
V Kaliforniji lahko preizkuša avtonomna vozila že 22 proizvajalcev
Ford je električnemu Focusu povečal doseg za 63 kilometrov