Novice

Skupina Volkswagen pričenja s ponudbo storitev mobilnosti

Volkswagen bo pričel ponujati svojo storitev mobilnosti, ki so jo poimenovali MOIA.

Uber in Lift, ponudnika cenovno dostopnih storitev mobilnosti, sta vse večja igralca na avtomobilskem trgu, zato tudi večji proizvajalci pripravljajo odgovor na povečano povpraševanje. Med zadnjimi je svojo rešitev predstavil tudi Volkswagen in jo poimenoval MOIA. Samostojno podjetje znotraj skupine Volkswagen se bo sprva usmerilo v ponudbo prevozov preko aplikacije obstoječega ponudnika storitev Gett, ki ponuja mobilnost na zahtevo, dostavo in logistične storitve v več kot stotih mestih širom sveta.

Ole Harms, izvršni direktor podjetja MOIA, je ob ustanovitvi družbe dejal: ”Z Gettom sledimo jasno oblikovani evropski širitveni strategiji – pred kratkim so tri znamke v skupini lansirale prvo skupno iniciativo z atraktivnim voznim paketom za voznike Gett na naraščajočem trgu v Moskvi. Kmalu bodo sledili še ostali trgi.”

Poleg storitev mobilnosti se bo MOIA usmerila še v združevanje poslovnih storitev. Nameravajo zagnati svojo storitev na zahtevo, ki bo delovala z uporabo aplikacije, nameščene na pametnem telefonu uporabnika. S prvimi poskusnimi projekti bodo pričeli prihodnje leto. Podjetje bo imelo sedež v Berlinu, v njem pa bo sprva zaposlenih okoli 50 ljudi.

Ob tej priložnosti je Matthias Müller dejal: ”MOIA nam bo pomagala pri globljem razumevanju novih oblik mobilnosti in kako jih v prihodnje narediti še bolj zanimive, ponuditi širši obseg kot doslej in jih prilagajati raznovrstnim potrebam. Kljub temu, da v prihodnosti vsi ne bodo imeli avtomobila, bo MOIA na takšen ali drugačen način pomagala vsem postati kupec našega podjetja.”

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mercedes-Benz z novim naprednim sistemom žarometov
Seat Leon Cupra z več moči in štirikolesnim pogonom